Tetoválás az egészségügyben?
Családom egy része EÜben dolgozik, és sok a tetovált nővér, sőt, az orvos is!
Ezt én is kijelenthetem. Pesten Sznt Imre, László, István, Honvéd, MÁV, Délpesti (Jahn), SOTE fogorvosi rendelője, Sportkórház, és Uzsoki az, ahol láttam már tetovált ápolókat, beteghordókat, asszisztenseket, orvosokat. Nem egynek látható helyen volt szép színes tetoválása. Országosan a Győri és az Egri kórházakban is láttam már. Persze akadhatnak magánkórházak, ahol nem tűrik, de lapockára egy madárka az semmi. Mivel a kisköpeny amúgy is kötelező és alatta úgyis viselsz valamit, így tökmindegy, nem látszik át (orvos). Ápolóknál ugyan elég egy felső, de ha átlátszik? Kit érdekel. Mentősöknél detto ugyan ez a helyzet.
Amíg az orvos-nővér, beteghordó, vagy akármilyen eü dolgozó szakszerűen és jól látja el a munkáját, akkor nagyon nem érdekel engem, hogy hogyan néz ki.
Gyerekosztályon valószínűleg más a helyzet, de ott már sok-sok éve nem jártam.
Amúgy is, egy állásinterjú során nem meztelen mész be. Ha munkaruhának megfelelő hosszúságú ruhában vagy és nem látszik, akkor nem szólhatnak érte. Ha látszik, akkor meg úgyis rá fognak kérdezni. (pl csukló, kézfej, nyak, arc.)
Külföldön nagyon sok helyen egyetlen egy, azaz kettő dolgot vesznek figyelembe: mennyire tudod azt, amit tudnod kell, és hogy mennyire vagy emberbarát, mennyire jól jössz ki a páciensekkel. (szóval lehetsz egy dögös cica, de ha egy infúziót sem tudsz bekötni, esetleg katéterezni, nem tudod a gyógyszerek nevét és a hozzájuk köthető mindennemű információkat akkor itthon a magánszektorban nagyon jó titkárnőt faragnak belőled, de kint kinevetnek és elküldenek, viszont ha tudod, akkor nem foglalkoznak efféle dolgokkal. (jó, persze a nagyon extrém már sok lenne (pl teletetovált arc, nagyon nagy testékszerek...stb.))
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!