Ti leszáltatok volna?

Figyelt kérdés

Egy januári hideg napon történt, jöttem haza busszal a városból a faluba. Kis busz (nem csuklós) jött a megszokott nagy csuklós helyett, nem a központba szállok fel mert sulihoz közel van egy megáló.

Teljesen tele volt, egy barátommal épphogy felfértünk a 2. ajtóba. Kinyitotta mert elől nem volt hely. Félúton van egy megálló, pár tanya van ott. Felakart szállni egy anyuka baba kocsival. Csak ugye mi is épphogy felfértünk, baba kocsival már lehetetlen volt. Ordibált a soffőr hátra hogy húzódjon be mindenki, de már ígyis ember ember hátán. Az anyuka nekikezdett veszekedni velünk, de nem tudtunk sehova se menni. Volt két öregasszony mögöttünk akik mondták hogy sz álljunk le adjuk át neki a helyet meg lökdöstek is. (De hogy felférjen nekik is le kelett volna szállni amúgy, úgyse szálltak volna le)

A lényeg hogy nem szálltunk le, a busz elindult, babakocsis ottmaradt. Következő busz 1 óra múlva jött volna, ha lesz állunk ott fagyoskodtunk volna. Az anyuka tuti vissza tudott menni a tanyájára mert a legmeszebbi is 100m max.

Ti leszálltatok volna? Őszintén, itt úgyis mindenki névtelen, nem kell kamuzni.

2015. jún. 3. 00:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Dettó ugyan ezt csináltam volna mint te !!!

Nem kell mindig más érdekeit nézni.

Gondolom te pedig, ha leszállsz elkéstél volna a suliból !

Nem szálltam volna le !!! :D

2015. jún. 3. 01:07
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Megmondtam volna az öregasszonyoknak, hogy (ahogy te magad is írtad,) ahhoz, hogy felférjen az anyuka a babakocsival, ahhoz nekik is le kell szállniuk. Aztán megkérdeztem, volna, hogy leszállunk-e mind a négyen, vagy egyikünk sem. Ezzel gyakorlatilag rájuk hárítottam volna (a viselkedésük miatt teljes joggal) az erkölcsi felelősséget. És mivel úgy sem szálltak volna le, így én is utaztam volna tovább. Csak már nekik is ég egy kicsit a pofájuk.
2015. jún. 3. 01:18
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Én azt csináltam volna, hogy leszállok, és megvárom, hogy leszállnak-e még annyian - akár a szervezkedő öregasszonyok közül, akár bárki más, - hogy az anyuka felférjen a buszra babakocsistól. Ha nem, akkor meg visszaszálltam volna a buszra, mert annak nyilván semmi értelme, hogy én is lemaradjak a buszról azért, mert ő sajnos ne fért fel.

Mivel nem voltam ott, nem tudom megítélni, hogy tényleg lehetett-e már annyira zsúfolva a busz, hogy ha az összes többi utasban van annyi jóindulat és együttműködés, hogy összébb húzódjanak, akkor lehetett-e volna helyet szorítani annak az anyukának és a babakocsinak.

Én nem egyszer utaztam már úgy távolsági buszon, hogy úgy hagytunk ott pár utast a megállóban, hogy a busz elejében és hátul nem álltak annyira egymás hegyén-hátán, hogy ne lett volna még hely pár embernek.

A sofőrök többsége ilyen helyzetben némi várakozás után becsukja az ajtót. De van, aki először szépen kéri az utasokat, hogy legyenek kedvesek beljebb húzódni, aztán ha az nem vezet eredményre, közli, hogy akkor indul tovább, ha fel tudtak szállni a megállóban várakozók. Érdekes módon ez utóbbi esetben valahogy mindig sikerült még helyet szorítani annak az 1-2 embernek, aki szeretett volna felszállni.

(Mondjuk távolsági buszon eleve tilos lenne álló utast szállítani a balesetveszély miatt, igen komoly büntetést kiszabhat érte a közlekedésfelügyelet, de a gyakorlatban mégis sokan kénytelenek állva utazni.)

2015. jún. 3. 07:36
 4/8 anonim válasza:
nem szálltam volna le, sose értettem minek buszon babakocsival utazni...
2015. jún. 3. 11:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Első, hazafelé mentünk, nem odafelé, annyi lett volna hogy 1 órát fagyoskodtunk volna.

Én sem értem igazából babakocsival minek, hova megy, főleg ilyenkor, mert szerintem egy járásképtelen csecsemővel otthon kellene maradni egy bizonyos korig, biztos nem dolgozik az anyuka amúgy se ilyenkor.

Legalábbis errefelé családban ez a szokás.

2015. jún. 3. 13:33
 6/8 anonim ***** válasza:

"járásképtelen csecsemővel otthon kellene maradni egy bizonyos korig"

Ez butasag. Nem tudhatod, hova mentek. Lehet, hogy orvosi vizsgalatra kellett vinnie a babat, lehet, hogy az anyukanak volt elintezni valoja es nem tudta kire bizni stb. Egy babas anyukanak is ugyanannyi joga van buszon utaznia a gyerekevel, mint barki masnak es ugyanannyi oka is lehet ra. Mondjuk babakocsit nem kene vinnie, inkabb tegye hordozoba.

Ettol fuggetlenul en sem szalltam volna le.

2015. jún. 3. 20:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha orvoshoz vitte volna akkor a város fele ment volna :)

Igen, én is úgy gondolom hogy bazi nagy babakocsi helyett hordozó kellene, persze olvastam hogy az meg nem egészséges, de addig amíg elviszi nem hiszem hogy bármi gond történne.

Köszönöm a válaszokat, azért tettem fel a kérdést mert tegnap visszagondoltam az esetre és bűntudatom lett, de így hogy kb senki se szállt volna le már nincs annyira.

2015. jún. 3. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Az orvos csak egy pelda volt arra, hogy kisbabas anyukanak is lehet jo oka arra, hogy buszra szaljon.
2015. jún. 3. 20:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!