Valóban igaz az hogy a kormány azért vezet be olyan anyagot a tantervbe ami nem fontos vagyis csak elmélet és sosem vesszük hasznát neki hogy később irányíthatok illetve manipulálhatoj lehessünk?
"ami nem fontos vagyis csak elmélet"
:) Tanuljál még jó sokat. Szükséged van rá. Lehetőleg elméletet is.
Csak azt áruld el hogy pl attól hogy én megtanultam Pitagorasz tételét, amit soha nem fogok használni miért lettem jobban irányítható?
Várom a válaszod.
sikeres ember nem lehet aki Pitagorasz tételét nem használja :)
lesznek itt még sokkal szívatósabb dolgok is
Amiről beszélsz, az a kötelező hittan.
A természettudományos elméletektől csak okosabb lennél (ha értenéd és meg is tanulnád) - de ezt pont, hogy csökkentik.
Nem kell, hogy nagyon okos legyél.
A hittan... Az a dolog amire nem tudtak rávenni soha. Szerintem fontosabb erkölcsi támogatást ad egy saját szabályrendszer. Mondjuk a szülőktől. Én a vallásokat kerülöm, mégsem lettem lepukkant drogos és nem züllöttem le. Valamint vallást ráerőltetni másokra tilos.
Másrészt az elméleti tárgyaknak (lehet) gyakorlati hasznuk is van és nem kicsit tudnak segíteni a jegyeken. Márpedig ebből áll ez a világ.
Ha netán befolyásolható embereket szeretne a kormány, akkor megszerzi innen-onnan. Azt tesznek javarészt amit akarnak. De egy zombiseregbe mi a muris?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!