Egy akkori magyar harcos is kapott ilyen oktatást? Lett volna esélye ellene?
Figyelt kérdés
nézegettem videókat és nem tudom hogy akkoriban milyen kiképzést kapott egy magyar harcos, de meglepett hogy így tudtak harcolni egy szál karddal is a középkorban, nézd meg a videót, üti, rúgja az ellenfelet, ilyesmire egy hazánkfiát is kiképezték vagy ez nagyon profi harc?
és lett volna esélyük ilyen harcosok ellen? vagy ez mindennapos volt a küzdelmekben?
http://www.youtube.com/watch?v=6jhDOPblXcA
2010. febr. 20. 10:11
1/8 Dymo válasza:
mért ne kaptak volna? speciel szerintem még jobbat,ez csak egy színjáték,de azt tényleg profi módon csinálják,a többi hagyományörzőknél csak simogatják egymást
2/8 anonim válasza:
Hát ez elég színpadias. A valóság ennél sokkal durvább volt. Alapszabály, hogy ha az életedről van szó, akkor a fogaddal is elharapod az ellenfél torkát, ha nincs más.
3/8 anonim válasza:
Olvasgass kedves kérdező:
Ez az ősi MAGYAR harcművészet.
Az ősi magyarok nagyon képzett és félelmetes harcosok voltak,mindenki félt tőlük.Ezért voltak képesek az egész Kárpát-medencét (is)elfoglalni.(Amit aztán egy tollvonással elvettek tőlünk).
4/8 A kérdező kommentje:
halottam már a barantáról de köszi
2010. febr. 21. 01:47
5/8 anonim válasza:
Érdekes ez a baranta azért, nem vitatom én a létjogosultságát, de erősen kételkedem az ősi mivoltában. Honnan szedték a követői hogy ez az ősi magyar harcművészet? Egyetlen forrás nem szól róla.
6/8 anonim válasza:
Arról a korról valóban alig van írásos emlék!De más nép krónikásai által elmondottakból valamennyire össze lehet rakni.Bár köztudott hogy a krónikások már akkor is olyanok voltak mint a későbbi történelem írók,hogy mindig úgy alakították a szálakat,ahogy azt az épp aktuális rezsim kívánt.A magyarok igazi sztyeppei nomádok voltak,akik állandóan portyáztak és terjeszkedtek.Hírhedt harcmodoruk volt a megfutamodásnak színlelt "bekerítős" módszer,a hátranyilazás,én legalábbis így tudom.Tehát... ehhez egy szervezett és képzett csapat kell "kocsmai verekedőkkel" nem lehet csatát nyerni.Biztos hogy volt valami séma ami alapján képezték őket,és ez lehet hogy a Baranta volt pl.De nem éltem még akkor :)
7/8 anonim válasza:
Persze, hogy kapott most is vannak ilyen szervezetek pl Cobra Org. Nemsokára többet is hallasz majd róla!
8/8 anonim válasza:
Mi lesz az a Cobra Org?Írj róla pár sort!Legalább annyit hogy mivel foglalkozik,mit képvisel?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!