Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki gyártotta ezt a porcelán...

Ki gyártotta ezt a porcelán étkészletet, valaki pecsét után be tudja nekem azonosítani?

Figyelt kérdés

Üdv.Segítsetek!

Örököltem egy 24 db-os porcelán étkészletet,amit a nagynéni nagyon örizgetett és állította,hogy értékes,de sajnos nem tudjuk,hogy ki gyártotta.Magyar vagy német esetleg Osztrák?

Sajnos gyártó nincs ráirva.

Mellékelek képeket,de sajnos nem túl tisztán látszik(webcam)

pecsét : [link]

mintázat: [link]

pecsét lerajzolva:

[link]

pecsét: [link]

A jelzés körülbelül:egy lovag,elötte pajzs,a pajzsban egy "R" betü.Arany színü.A tányérok szélei is arany színüek.

Az egyik pecsét alatt egy 4jegyü szám van: 3648

Ki gyárthatott ilyen tányérokat és mikor?Mit jelent az R betü?Ha valakinek van ötlete,esetleg ért hozzá,legyenszives irja meg.A készletet szeretném értékesíteni,de nem tudom,hogy mennyit érhet.

2010. febr. 19. 15:28
 1/3 anonim ***** válasza:

sajnos neten nem találtam, de ha hozzá tudsz jutni:

A magyar kerámia és porcelán története és jegyei / Csányi Károly, Budapest : Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata, 1954

2010. febr. 19. 15:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Amennyire a mintázatot és a pecsétet kitudom venni,én a Rosenthal márkára tippelek.Próbálj így utána nézni.Ha za akkor hasonlóan értékes,mint pl. a Zsolnai vagy herendi.
2010. febr. 19. 15:39
 3/3 anonim válasza:
Nem tudom hogy honnan szarmazik,de itt egy tipp:Az angolok megorulnek a regi cuccokert szoval ha ertekesiteni szeretned akkor szerintem tedd meg Angliaban mert ha tudod bizonyitani hogy honnan valo akkor pl:lattam 1 szoszkiontot 1500-2500 font kozott ami neked 450.000-750.000 forintot jelent jelenleg;).Ami fontos, hogy ha van egy keszleted es ep akkor az sokkal tobbet is jelenthet(persze fugg a gyartotol,epsegtol es az evjarattol)!
2010. febr. 19. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!