Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez normális, ha egy könyv...

Ez normális, ha egy könyv ennyire a hatalmába kerít?

Figyelt kérdés
Volt már veletek olyan, hogy egy könyv (jelen esetben Harry Potter) teljes hatalmába kerültetek? Óvodás korom óta olvasságk nekem azóta persze már rengetegszer elolvastam, minden nap tudnék róla rengeteget beszélni, néha vágyom rá, hogy szerepjátékba játszhassam, és elképzelelm, hogy a sulima Roxfort meg mondjuk kémia helyett bájitaltanra megyek... Veletek már volt hasonló? Vagy ez normális? Lehetnek ennek nagyon rossz következményei?
2010. febr. 15. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok: ha nagyon megszeretek valamit, teljesen a hatalmába tud keríteni. Folyton azzal foglalkoznék legszívesebben. :)

Mostmár persze kordában tartom a rajongásomat, és a témák is komolyodtak (20 éves vagyok), de még kamaszkoromban nagyon komolyan tudtam venni egy-egy ilyen rajongást. :D

Csak azzal vigyázz, hogy ne veszítsd el a kapcsolatot teljesen a külvilággal. Amikor nekem tanácsolták ezt, butaságnak tartottam, de így visszanézve igazuk volt. Hiába voltak hasonló érdeklődésű barátaim, elmentem egy-egy rendezvényre (szóval nem zárkóztam be), az "átlag" külvilággal, mindennapi dolgokkal nem törődtem, és ez néha sajnos visszacsapott. :)

2010. febr. 15. 19:47
 2/8 anonim ***** válasza:

nem tudom, hány éves vagy, de én 13-15 éves koromban éppen így voltam a Harry Potterrel, mint te, meg úgy a legtöbb filmmel,konyvvel, ami tetszett :) ma is szeretem nagyon, magnézem az összes filmet is moziban, meg mindig én voltam az első a könyvesboltban, ha megjelent egy új rész, de 16 éves korom után már nem fanatizáltam túl semmit sem...szerintem ez olyan tipikus tinilány dolog :)

20/L

2010. febr. 15. 19:48
 3/8 A kérdező kommentje:
13 vagyok.. :) és sokak szerint ki fogom nőni, de szóval... na én nagyon nagyon szeretem... és igazából nem akarom annyira kinőni... de persze nem zárkózom be.
2010. febr. 15. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok: nyugi, észre sem veszed, hogy kinövöd és lesz majd más, ami ugyanennyire érdekel, csak már nem leszel fanatikus :)
2010. febr. 15. 19:58
 5/8 anonim ***** válasza:

velem is volt már ilyen többször. pl a harry potternél is, de az már kb 2 éve volt.

és most olvastam az Életben maradtak-at(piers paul read) és ez teljesen a hatalmába keritett! miután elolvastam egy hétig még folyamatosan erre a könyvre gondoltam egész nap.

2010. febr. 15. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Én pont így vagyok, szintén Harry Potter. Már kinőttem a roxfortos korból, de mégis.

24/l

2010. febr. 15. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ez normális, ha egy könyv ennyire a hatalmába kerít?"

Igen, azt jelenti, hogy a könyv jó. Ha ez a Harry Potterrel fordul elő veled, akkor még nem sok jó könyvet olvashattál. Ami jó hír, mert ezek szerint még sok nagy olvasmányélmény hátra van neked.

2010. febr. 15. 22:53
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló: nagyon sokat olvasok. legfőbb elfoglaltságom. de mondjuk ne gondolod hogy ilyen tinilányos hülye cuccokat. klasszikusokat is sokat. verseket is szeretem, főleg Kosztolányi, Faludy, Radnóti. de nekem Harry Potter akkor is egy újabb, nagyobb, fantasztikusabb világot nyitott meg.
2010. febr. 17. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!