Van még itt valaki akit totálisan hidegen hagy március
15?
Figyelt kérdés
Vagy hidegen hagyja, vagy nem szimpatizál vele
2015. márc. 13. 10:50
1/9 anonim válasza:
Van. Én már lassan középkorúnak számítok, fiatalabb koromban, gyerekként még csak-csak meglegyintett belőle valami, de most... Főleg, hogy ez a magyarkodás ki lett sajátítva általam nem osztott nézetekkel kapcsolatban. Így szegény március 15-e iránt is közömbössé váltam. pedig magyar vagyok, szeretem a hazámat, de akkor is :(
2015. márc. 13. 10:54
2/9 A kérdező kommentje:
Én eleve azt nem értem, mit ünnepelnek március 15-én a nagy "nemzetiek"? Kossuth, Petőfi és a többiek köztársaságpártiak voltak és erősen balosok (jó barátságban voltak pl. Marxékkal is). Ezek után számomra nevetséges, hogy ez egy "jobboldali ünnep"? Ugyan miért?
2015. márc. 13. 11:01
3/9 anonim válasza:
Met 10-ből 9,9 nem tudna egy betűt sem aelmondani arról, hogy mi történt, kik, és mit akartak akkor. csak az van a fejében, hogy hö, MAGYAR, meg MENJÜNK KI, hö FORRADALOM... Érted? Szóval ennyi:)
2015. márc. 13. 11:11
4/9 anonim válasza:
Engem nem hagy hidegen. Amennyire ismerem a családfámat, őseim harcoltak Damjanics seregeiben, amire büszke vagyok.
A második kérdésedre a válasz:
'48-ban a liberalizmus meg nacionalizmus együtt volt. Tehát a nemzeti függetlenség én nemzeti büszkeség egyet jelentett azzal hogy elszakadni Habsburgéktól. Sőt, pont ez benne a "szép", hogy együtt harcolt jobbágyoktól nemesekig mindenki. Sőt a magyar arisztokrata harcosok le is nézték a bécsi forradalmat, hogy ott csak a "csőcselék" harcol.
2015. márc. 13. 11:52
5/9 anonim válasza:
*és
2015. márc. 13. 11:52
6/9 anonim válasza:
"jó barátságban voltak pl. Marxékkal is"
És?
Marx (is) éppen azt a kapitalista rendszert próbálta megismerni, amit most annyian szidnak. Ugyanúgy harcolt a pénzvilág túlzott hatalma ellen, mint most sokan rázzák az öklüket a globalizációra, az elnyomó nyugatra meg a multikra. Utópista álmodozó volt, ez tény, de arról nem tehet, hogy később egy rendőrállamot alapítottak a műveire.
2015. márc. 13. 12:17
7/9 anonim válasza:
Engem nem hagy hidegen. A sok pöffeszkedő, tolvaj, hazug, hazaáruló politikus szónoklatait hallgatva, akik most az egykori forradalmárok örököseiként tetszelegnek, mindig arra gondolok, hogy Kossuth alighanem sortüzet vezérelne, ha ezeket hallaná, Petőfi meg köpne.
2015. márc. 13. 12:57
8/9 anonim válasza:
A 3-as válasza betalált:). Igen, engem is hidegen hagy, mert már rég nem arról szól sem ez, sem más "ünnep", amiről kellene.
2015. márc. 13. 20:34
9/9 A kérdező kommentje:
Én nem foglalok állást, hogy a baloldaliság a jó, sem úgy, hogy a jobboldaliság. De 1848 egy tisztán baloldali eseménysorozat volt, az azt követő forradalom is. A baloldal általában nem tisztel jobboldaliakat, de a "jobboldal" miért tisztel baloldaliakat. Kossuth és Petófi (Táncsicsról nem is beszélve) baloldaliak voltak, keményen baloldaliak. Az, hogy annak idején a baloldal még nacionalista volt, és? Ebben mi a szép? Ez egy katyvasz, de nem szép. Az, hogy ma a "jobboldal" 48-at ünnepli, csak totális tudatzavarral magyarázható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!