Miért kezdődik a nők személyi száma 2-essel?
Statisztikai okai is lehetnek a megkülönböztetésnek és még számos más is, de csask egy példát emeltem ki most...
Persze lehetne a nőké 1, a férfiaké kettő. Szerintem is férfiassabb a kettes szám.
Semmi jelentősége nincs.
"nem hiszem el, hogy teljesen véletlenül van így. Minden országban, ahol a személyi számból kiderül a nem, ott a nők mindenhol másodlagosak."
"Úgy értettem a másodlagost, hogy a szám alapján másodlagosak. A való életben nem feltétlenül, csak hogy senki ne értse félre."
Most akkor melyik?
"pont ez a kérdés, hogy miért nem a nők kapják az 1-est."
Nem, a te kérdésed az volt hogy miért kell külön szám férfiaknak és nőknek. Az hogy akár a férfiaké is lehetne a 2-es az az első válaszoló ötlete volt, amire te rávágtad hogy "igen, pont ez a kérdés hogy ez miért nem így van".
Meg egyébként is, ez a kérdés csak úgy bűzlik a trollszagtól.
"Nem, a te kérdésed az volt hogy miért kell külön szám férfiaknak és nőknek. Az hogy akár a férfiaké is lehetne a 2-es az az első válaszoló ötlete volt, amire te rávágtad hogy "igen, pont ez a kérdés hogy ez miért nem így van"."
Olvasd el mégegyszer a kérdést, talán megérted.
A páromnak nagyobb szám a bankszámlaszáma, most akkor mi van? Biztos alacsonyabb rendű vagyok...
Ugyanmár, ez csak egy szám! Ha ez lenne a legnagyobb probléma a világban, hogy a személyi számban külön számmal jelzik a nőket és a férfiakat, akkor szerintebb boldogabb világban élnénk...
Na tessék. Mit itt is a nagyobbat kapjátok :D
Mindig a nőket és a gyerekeket kell megmenteni stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!