Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Földszinten lakók! Nem zavaró...

Földszinten lakók! Nem zavaró a lépcsőházbejárati vasajtó csukódása a kaputelefon pittyegése a mágneszár zúgása nyitáskor? Főleg ha az ajtó a szoba alatt van.

Figyelt kérdés
Engem nagyon idegesít!!!
2015. febr. 24. 06:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A hungarocellt belülről gondoltam feltenni a betonfalfelületre hátha ér valamit, nem tudom érdemes-e nekiállni vagy eladni a francba az egészet inkább, dehát most jöttem ide...
2015. febr. 24. 08:46
 12/21 anonim ***** válasza:
Bár én nem a földszinten, hanem elsőn lakok, de ide is hallatszódik minden, igazából már rég megszoktam.
2015. febr. 24. 09:35
 13/21 A kérdező kommentje:
Az elsőn talán még könnyebb lenne megszokni mégis csak eggyel feljebb van.
2015. febr. 24. 09:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Nálunk igy ugyanúgy az ajtó a szoba alatt van :D hiába első.
2015. febr. 24. 09:39
 15/21 anonim ***** válasza:

A csupasz szoba minimum a duplájára erősíti a hangokat!

Elsőre egy szőnyegre gondoltam... faliszőnyeg.

Az tompít a legjobban.

De jók azok a falvédők is, amit fogas alá, ágy mellé ajánlanak.

Tegyél bútort is, az is csökkenti a zajt, mert nem veri vissza annyira. Főleg, ha a bútoron is van valami borítás.

2015. febr. 24. 10:59
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy. Te egy olyan típusú ember vagy, akinek ha sikerülne megszüntetnie ezt a lépcsőházi ajtó okozta zavaró zajt, akkor napokon belül találna mást, amin idegesítheti magát. Mondjuk a feletted lakó papucsban történő klaffogása a lakásban, a szomszéd tévézése, a teherautók zaja a főútról, a kertszomszéd kutyájának ugatása, a verebek csiripelése az ereszen, mindegy, csak legyen valami, amin idegesítheted magad.

Úgy gondolom, valahol máshol gyökeredzik ez a dolog nálad, sokkal mélyebben, mint a bejárati ajtó zaja. Gyanítom, hogy nem vagy elégedett az életeddel, a körülményeiddel, a munkahelyeddel, vagy valami hasonlóval, de legfőképpen önmagaddal vagy elégedetlen. Véleményem szerint vagy ezen a nyomon indulj el, vagy keress egy jó pszichológust, aki segít elindulni a kellő és megfelelő önértékelés útján, amitől sokkal nyugodtabb és toleránsabb leszel mindenkivel és mindennel szemben.

2015. febr. 25. 18:29
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kívánom neked hogy egyszer élj egy olyan földszinti lakásban ahol arra ébredsz fel minden egyes órában éjjel is hogy alattad becsapódik egy vasajtó, majd nap mint nap kialvatlanul menj dolgozni és majd megtudnám hogy bizony vannak bosszantó problémák amik nem normálisak, pl az ember szereti kipihenni magát otthonában és nem egy vasajtó állandó csapódását szeretné hallani, de persze te ezt honnan is tudnád mikor az az érzésem te úgy nőttél fel hogy sosem volt semmi gondod mert egyszerűen fényesre volt nyalva neked ott alul és nem ismered mi az a probléma, nem hiszem hogy emiatt bárkinek is pszihohoz kéne menni, nem természetes dolog az ha az ember egész nap egy vasajtó csapódását hallgatja az otthonában, kívánom hogy te és a családod ezt egyszer megtapasztalja! Hozzáteszem ezen kívül semmi problémám nincs itt mert szeretek itt lakni, csak ez a vasajtó ami nem normális hogy épp egy lakószoba alatt van és nincs elszigetelve! Neked nagyon jó és problémamentes gyerekkorod lehetett mert azt látom fogalmad sincs róla mi az amikor az ember egy tényező miatt nem tudja kipihenni magát a saját otthonában.
2015. febr. 26. 06:45
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Hat évig az Örs Vezér téren laktam, szemben a kékbusz-végállomással. A ház mellett kb. 15 méterre álltak meg a piroslámpánál a buszok, mielőtt bementek a buszállomásra, a 12 literes dízelmotor percenkénti kb. 300-as alapjárati fordulatával szinkronban rezegtek az ablaktáblák a lakásban. Ezt az utat keresztezi az ablak alatt a villamos (kb. 20 m-re), csilingeltek a poharak a konyhaszekrényben, mikor átzötyögött a sín illesztésén. Talán nem kell említenem, hogy mind a buszoknak, mind a villamosoknak van éjszakai járata ezeken a vonalakon.

Közvetlen a sínek túloldalán (kb. 25 m-re a lakástól) az ezzel párhuzamos, 7 sávos Fehér út, amin gyakran jártak pótos teherautók. Amikor belement a pótkocsi a megsüllyedt csatornafedélbe, mintha ágyút sütögettek volna az ablak alatt. A motorosok előszeretettel húzták a 10.000-es tartomány fölé a fordulatszámot, mert az ablak előtti volt az utolsó lámpa a Fehér úton Kőbánya felé, utána hosszú egyenes következett. Ezek mellett minden nap kb. 10x ment el a rendőrautó, a mentő és legalább 2-3 alkalommal a tűzoltóautó is szirénázva hol a Fehér úton, hol a Gyakorlón.

És ha még mindez nem lenne elég, a Ferihegyre leszálló, és onnan felszálló utasszállító Boeingeknek meg többi gépnek is pont a ház felett van a légifolyosója. Mintha egy 10 kw-os porszívót kapcsolnának be a szobádban, kb. olyan hangja volt néha a turbináknak.

Szóval nekem te ne akard megmagyarázni azt, hogy milyen lehet zajban élni, és hogy nem lehet megszokni, ha az ember nagyon rá van kényszerülve.

2015. febr. 26. 09:50
 19/21 anonim ***** válasza:
95%
Én ugyanúgy földszinten lakom, éjjel-nappal hallom, ahogy mások ki-be mennek. Az első pillanattól kezdve el tudtam ezt fogadni, mert tisztában vagyok vele, hogy nem ülhetnek egész nap a szobában, és az ablakon sem mászhatnak ki/be. Ezt vagy megszokod (ami normális embereknek egyáltalán nem nehéz), vagy kiköltözöl valami tanyára, ahol nincs szomszédod, és nem erdő közelében van, nehogy éjjel egy bagoly azt a főbenjáró bűnt kövesse el, hogy huhogni mert.
2015. júl. 26. 09:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Probléma megoldva, nem kell kiköltözni erdőbe, eladtam és vettem egy negyedik emeleti lakást négyemeletes téglatömbben, ahol végre csend van és nyugalom!!!
2015. aug. 1. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!