Mi a vélemény a Hit gyülekezetének a Neturei karta anticionista zsidó szervezetről és a Neturei kartának a cionista keresztény Hit gyülekeztéről?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Magyarország is, Szlovákia is nagybetûcel kezdõdik.
Nameg azt, hogy aki "a palesztinoktól erőszakkal elvett területekrõl" beszél, vagy olyasmirõl, hogy "kiírtja vagy elüldözi az ottani lakosságot" és hasonlók, az vagy egy mocsok hazug ráglmazó, aki ma is arról ábrándozik, hogy majd megismételheti az egykori tömeg-rablógyilkosságot és akkor neki is jut a zsákmányból, vagy annyira tudatlan, hogy nem érdemes neki egyebet mondani, mint azt, hogy MEGINT MARHASÁGOKAT ÍRTÁL, KÉPEZD TOVÁBB MAGADAT!
Próbálj valódi, tényszerû ismereteket szerezni arról, amirõl beszélni akarsz, mielõtt szófosni kezdenél!
Ezt akartam mindezzel mondani.
"a zsidóságban vannak gondok. "
Persze. Melyik népben, vallásban nincsennek?
"ha most egy zsidó utálja Izraelt akkor a HGY-sek mit gondolnak róla? "
Azt, hogy hülye.
"úgy tudtam , hogy az NK tagjai haredik(ultra-ortodoxok) és nem ortodoxok.Viszont a legtöbb anticionista zsidó a haszidoknál (szatmári) van."
Ez kissé árnyaltabb. Talán a wikiben van a zsidó vallás irányzatairól, nézd meg! Adig is:
fõbb irányzatok: ortodox, konzervatív ( Magyarországon neológ, de ez kissé szigorúbb, mint a nyugati konzervatív ) és "progresszív" másként reform.
Az ortodoxián beül a legszigorúbb: haredi ( héber megnevezés ), angolul ultra-ortodox ; haszid, ezen belül nagyon sok ( lubavicsi, belzi, szatmári, stb ) és van bizonyos átfedés a haredikkal, amennyiben a szatmériakat lehet harediknak is mondani.
Hogy a haszidok úgy általában anticionisták lennének, vay akárcsak a nagyrészük, az tévedés, a lubavicsiak pl egyáltalán nem sõt és van még több haszid irányzat, melytõl idegen az anticionizmus.
Dióhéjban ennyi.
nneddudgi!
Ha nyelvtani kritikával illetsz, -amiben igazad van és elnézést kérek-, akkor a "nagybetûcel, ráglmazó," szavakat kerüld, mert, mint látod a pontosság neked sem erősséged.
A többi érthetetlen kapálózás. A mai Izrael állam erőszakkal került a zsidó vezetés kezébe és ezen még az sem változtat, ha dühös leszel ettől a ténytől vagy eljátszod az ostobát, mintha erről most hallanál először.
Nem vagyok dühös, hanem tárgyilagos. Mégegyszer, minden indulat nélkül, hideg, tényszerû megállapítás: aki olyat állít,hogy "A mai Izrael állam erőszakkal került a zsidó vezetés kezébe", az vagy egy mocsok hazug rágalmazó, aki ma is arról ábrándozik, hogy majd megismételheti az egykori tömeg-rablógyilkosságot és akkor neki is jut a zsákmányból, vagy annyira tudatlan, hogy nem érdemes neki egyebet mondani, mint azt, hogy MEGINT MARHASÁGOKAT ÍRTÁL, KÉPEZD TOVÁBB MAGADAT!
Ehhez kis segítiség:
- Zsidó közösségek Israel Földjén a 7 - 11. sz. ban: [link]
- A következõ baloldali ábrája a Brit Mandátum területe, melyet San Remo konferencia ( 1920 - [link] ) a zsidóknak igért. A jobboldali: 1923, Transxjordania néven a terület 76%-át elvették ( mert az arabok beetették a nyugatot, hogy ott olaj van ):
- 1947: az ENSz felosztási terve a maradék 24%-ból is elvette keb a negyedét, a zsidók ezt is elfogadták. ( Az arabok NEM, keveselték. ) ( [link] )
- A felosztási terv: [link]
- 1948. máj. 14.: Függetlenségi Nyilatkozat ( Izrael Állam HELYREÁLLÍTÁSA ) a fenti ( 181. sz. 1947. nov 29 ) ENSz KGy hat. elõírása szerint. US 11 perce múlva, szu másnap elismerte, aztán Irán, majd a többi nem arab állam. Ilyesmit írt ez elõ az araboknak is, csak nekik nem volt sürgõs, inkább háborúztak.
- 1948. máj. 15.: "Az Egyesült Nemzetek Különleges Palesztina Bizottságát sajnos megakadályozta a határozat végrehajtásában a tény, hogy azon a napon, amikor a brit mandátum Palesztinában véget ért, EGYIPTOM, TRANSZJORDÁNIA, SZÍRIA ÉS LIBANON FEGYERES ERÕSZAKOT ALKALMAZOTT Palesztinában." ENSz 1948-49 évkönyve - [link]
( eredeti szöveg: "The United Nations Special Committee on Palestine unfortunately was prevented from carrying out the terms of the resolution by the fact that on the very day when the British Mandate in Palestine came to an end, Egypt, Transjordan, Syria and Lebanon had had recourse to armed force in Palestine." )
Igaz, hamar kizavarták õket, de kisebb összetûzések '49 végéig voltak és Juda ( benne Jeruzsálem ) és Somron Jordánia megszállása alatt, Gáza Egyiptom megszállása alatt maradt egészen 1967 júniusáig. 1949-tõl 1967-ig zsidó nem közelíthette meg a Siratófalat ( Nyugati Fal ).
- 1951: Egyiptom lezárja a Szuezi csatornát és a Tirán szorost ( Akabai / Ejláti öböl bejárata ) Izraelbe tartó, vagy onnan jövõ, illetve izraeli hajók elõtt. ENSz határozat ellenére sem nyitja meg, Izrael kényszerült arra, hogy érvényt szerezzen az ENSz határozatnak. ( Megszállta a Szinaj félszigatet, megszüntette a blokádot, majd a hajóutak szabadon maradása fejében rövidesen vissza is adta ).
- 1967. június 5.: Szíria eltereli a Jordánt a forrásnal, Egyiptom, Szíria és Jordánia összehangolt támadást indít Izrqael ellen. ( Eredmény: Izrael 6 nap alatt felszabadítja Judát ( benne Jeruzsálemet ), Somront és Gázát, helyreállítja a Jordánt, megszállja a Golánt ahonnan korábban rendszeresen lõtték az izraeli földeken dolgozó földmûveseket, a Kineret tavon a halászokat.
- 1973. október 6.: Egyiptom és Szíria összehangolt támadást indít Izrqael ellen. ( Eredmény: semmi, néhány hét múlva fegyverszünet, minden mard, ahogy addig. )
Mindeközben és késõbb Izraelben többezer merényletet követnek el, olykor éttermet, máskor iskolabuszt robbantanak fel.
Most akkor KI IS ALKALMAZ ERÕSZAKOT?
Mégegyszer mondom: tanulj, tinó, hátha elõbb-utóbb ...
nneddudgi!
Méltányolom a suta törekvéseidet, hogy egy döglött szamarat szeretnél veresnylóként eladni, de a történet nem azzal kezdődött, hogy az arabok minden ok nélkül megtámadták a zsidókat. Cionista törekvésekre kezdték arabok lakta területre költöztetni a zsidókat, ahonnét az ott lakó arabokat egyszerűen elüldözték, miután a földjeiket kisajátították.
Ben Gurion pedig így reagált az 1947-es ENSZ határozatra: "Ez az izraeli térkép nem a mi országunk térképe. Van egy másik térképünk, és önök felelősek azért, hogy ez az ország valósággá váljék. Ez az összes zsidó szülőföldjének térképe – a Nílustól az Eufráteszig!"
Itt pedig egy térkép, ahol folyamatában láthatod az eseményeket: [link]
Tehát, ha nem az elején kezded a történetet, akkor a linkjeid annyit érnek, minta a Kisvakondból vagy a Fürge Ujjakból linkelnél.
Emellett felhívom a figyelmed egy korábbi kérdésre: "Gondolom, ha hozzád becsengetne egy család, hogy mától nálad fognak élni és kijelölné, hogy a lakás mely részeit és hogyan használhatod, simán beleférne a nagyvonalúságodba!?"
Az elején kezdtem, ezzel ( 1920 ):
( Vagyis, tulajdonképp az eleje az, h az imperialista hódító Római Birodalom isz 70-ben "megszüntette" a zsidó államot, miután vérbefojtotta a 66-70 függetlenségi szab.harcot, majd kitiltotta a zsidókat Jeruzsálembõl ( mint majd 1900 év múltán Jordánia ) és lerombolta nemcsak a Szentélyt, hanem egész Jeruzsálemet.
Erre te jössz az ócska elcsépelt propagandával, ami 1946-tal kezdi és reklamálod az elejét.
És akkor azt még nem is mondtam, h valahányszor egy arab bíróságra ment, h az a terület az ¨kapjáé, köbükapjáé volt, elõvették a török idõkbõl származó telekkönyveket és láss csodát, csaknem minden esetben az derült ki, hogy a terület török idõkbeli tulajdonosa zsidó volt.
"arabok lakta területre költöztetni a zsidókat, ahonnét az ott lakó arabokat egyszerűen elüldözték, miután a földjeiket kisajátították. "
Azért erre nem ártana valami megbízható link ( ENSZ jelentés ill jegyzõkönyv, v ilyesmi ), mert hozzám hasonló, tényekhez ragaszkodó "szõrszálhasogatók" esetleg 2ségbevonják.
Az viszont elég közismert tény, hogy a zsidók az araboktól VETTÉK a földjeiket, mégpedig nem olcsón aztán az arab úgy gondolta, h ha má megkapta a lét, jobban jár, ha társai segítségével fegyverrel elzavarja az újdonsült tulajt.
Ilyen és hasonló esetek miatt alakult meg 1920-ban a Hagana ( Héberül "Védelem"). És bizony, akkoriban a szomorú tapasztaatok után a födmûvesekre fegyveres õr vigyázott födmûvelés közben.
És persze már 1920-ban és késõbb azért ölték az arabok a zsidókat, mert azok elüldözték õket. Emiatt volt a Nebi Musa ( 1920. ), Jaffa( 1021 ), a hebroni mészárlás ( 1929. ), Izz ad-Din al-Qassam terrorakciói, a '36-39 -es zavargások, stb.
És persze Egyiptom, Transzjordánia, Szíria és Libanon hadseregei a szegény elüldözött arabok védelmére nyomultak be Izraelbe 1948. május 15-én, az állam helyreálítása és a mandátumerõk kivonulása után egy nappal. Háppeersze.
Amúgy, mint már említetem, 1949-1967 Juda és Somron Jordánia fennhatósága alatt volt, Gáza pedig Egyiptom Fennhatósága alatt. Magyarád má el, miért nem tudtak az arabok államot alapítani 18 év alatt? ( Magadnak, nekem vannak sejtéseim. )
Szóval, mondom, öcsisajt, tanulj! Tanulj, tinó, hátha elõbb-utóbb ...
Engem meg hagyj békén az ócska bolsevik-szovjet propagandaval, abból nekem elég volt 35 éven át.
De ne mondhasd, h nem segítek: a hülye elõítéleteid akadályoznak abban, hogy megtaláld a valódi, tárgyilaos forrásokat. Ha véletenül mégis ismeretszerzésbe tévedsz, nem a tényeket keresed, hanem a saját hülye elõítéleteid igazolását. Ezért azután, aki tájékozott, az indig is kiröhög, lehülyéz, lemarház.
Én ezt nem teszem, de ha megint hasonló ostobaságokkal akarsz bosszantani, nem olvasom el, csak megismétlem, amíg meg nem tanulod legalább ezt, hogy
aki olyat állít,hogy "A mai Izrael állam erőszakkal került a zsidó vezetés kezébe", az vagy egy mocsok hazug rágalmazó, aki ma is arról ábrándozik, hogy majd megismételheti az egykori tömeg-rablógyilkosságot és akkor neki is jut a zsákmányból, vagy annyira tudatlan, hogy nem érdemes neki egyebet mondani, mint azt, hogy MEGINT MARHASÁGOKAT ÍRTÁL, KÉPEZD TOVÁBB MAGADAT!
( Önálloan, nekem nincs több idõm erre. )
nneddudgi!
Ha a kezdet kérdése felmerült! Erről a zsidó történelemkönyv úgy nyilatkozik, hogy kiírtották Kánaán lakosságát, tehát eleve mészárlás árán került zsidó fennhatóság alá a terület.
Hiába mutogatsz az Oszmán birodalomra és a Brit mandátumterületre, ugyanis mindkét fennhatóság illegitim volt.
De itt olvashatsz Balfour hozzállásáról: "Őfelsége kormánya jóindulatúlag tekint a zsidó nemzeti haza megteremtésére Palesztinában, és minden tőle telhetőt megtesz e cél elérésének elősegítésére, miközben világosan kell látnunk, hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait, illetve a bármely más országban élő zsidók jogait és politikai státusát
Nagyon örülnék, ha ezt a nyilatkozatot az Egyesült Királyság Cionista Szövetsége tudomására hozná.
Szívélyes üdvözlettel:
Arthur James Balfour"
A Britek sem kérdezték meg az ott élő arabokat, hogy mi a véleményük arról, hogy holnaptól zsidók élnek a földjeiken.
Nagyjából úgy vették pénzért a földet, mint manapság: [link] [link] [link] [link]
Így sikerült Balfour azon kitételét,"...hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait,"...megvalósítani.
Továbbra is áll a kérdés: "Gondolom, ha hozzád becsengetne egy család, hogy mától nálad fognak élni és kijelölné, hogy a lakás mely részeit és hogyan használhatod, simán beleférne a nagyvonalúságodba!?"
Az a rablógyilkosságos, zsákmányos mantrád érthetetlen. Eleve rablógyilkosság által került zsidó kézre a területet. Mi ez?
"kiírtották Kánaán lakosságát"
Nem igaz. Akkor sem, ha EGY ( és nem "a" ) zsidó törtenelem könyv írja.
Csak ott harcoltak, ahol ellenálltak. Azt tették, amit az Örökkévaló, áldott Õ, megparancsolt. ( A csecsemõ- és gyerekgyilkos bálványimádás megszüntetéséhez volt szükséges. )
"a rablógyilkosságos, zsákmányos mantrád érthetetlen."
Akkor megvílágítom: KB 500 000 MAGYAR SÉRELMÉRE KÖVETTÉL EL rablógyilkosságot zsákmányszerzés céljábó. Amit meg is szereztél.
"Öltél és birtokot is szerztél"
( A link(ség)eidre volnatkozólag: én tudok olvasni, remélem Te is. Remélem, nem akarsz a továbbiakban is retardáltat játszani, mert, mint mondtam, nincs idõm ilyesmire. )
nneddudgi!
"Csak ott harcoltak, ahol ellenálltak."
Tehát akik az erőszakos rablógyilkosság során ellenálltak, azok legyilkolása legitim aktus volt?
"Azt tették, amit az Örökkévaló, áldott Õ, megparancsolt."
Azt parancsolta, hogy "Ne gyilkolj!" és "Ne kívánd felebarátod házát, ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát se semmit, ami a te társadé!". Ezeket nem tudták a korabeli zsidók megtartani. Ha Isten adta volna ajándékba azt a területet, akkor simán adhatott volna a korabeli zsidóságnak egy birtokot erőszak nékül. Ha én azt mondom, hogy a szomszéd utcában található ékszerboltbolt a tiéd, csak le kell gyilkolnod a tulajt, akkor az nem ajándék, hanem rablógyilkosság. Ezért van különbség e két fogalom tartalma között. Egyszer próbáld ki a gondolkodást, így nem érdemes meghalni! Ha azt hangoztatod, hogy a vallásod alaptétele a szeretet, akkor vedd észre, hogy szeretetből gyilkolni és rabolni lehetetlen!
"(A csecsemõ- és gyerekgyilkos bálványimádás megszüntetéséhez volt szükséges.)"
Sajátos módon a rablógyilkos zsidó horda mészárolta le az asszonyokat és gyerekeket Kánaán kirablásakor. Érdemes észrevenni, hogy ott nem történt más, mint egy sima mészárlás amihez hozzáhazudták, hogy ezt Isten rendelte így. Pedig "Ne vedd fel az Örökkévaló nevét hiába...". Van egyáltalán parancsolat, amit sikerült betartani?
"Akkor megvílágítom: KB 500 000 MAGYAR SÉRELMÉRE KÖVETTÉL EL rablógyilkosságot zsákmányszerzés céljábó. Amit meg is szereztél.
"Öltél és birtokot is szerztél""
Ha helyreáll a gyógyszerellátás vagy megérkezik a műszakos ápoló ezt fogalmaz(tas)d meg érthetően.
"( A link(ség)eidre volnatkozólag: én tudok olvasni, remélem Te is. Remélem, nem akarsz a továbbiakban is retardáltat játszani, mert, mint mondtam, nincs idõm ilyesmire. )"
Vegyél magadon erőt vagy hívj segítséget és fogalmazz érthetően! Emellet érdemes időt szánni az ilyen kérdésekre, mert egyébként abban az épelméjűségnek nem nevezhető állapotban fogsz élni, hogy a terrort az alapján fogod értékelni, hogy ki követi el.
"hozzáhazudták, hogy ezt Isten rendelte így. Pedig "Ne vedd fel az Örökkévaló nevét hiába..."."
Ha a töréneti adatokat a Bibliából veszed, ellentmondásos, ha a Bibliát hazugnak nevezed.
De kössz, hogy pontos képet adtál arról a figuráaról, akit itt alakítass:
Mentalitás: elõítéletes ( prekoncepziózus ) rasszista vérnáci.
Intellektualitás: retardált ( visszamaradt, alulfejlett ).
Vitasílus: tárgyi vonatkozásban következetlen, ellentmondásos. Érvelés helyett személyeskedés.
Ennyi volt. Ezzel továbképzésedet TELJESEN befejezettnek tekintem, mint mondtam, több idõm nincs erre. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!