Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen írországban élni?

Milyen írországban élni?

Figyelt kérdés
Most nem munkavállalásra gondolok, mert kihelyezésről lenne szó. Inkább hogy milyenek ott az emberek, hogy fogadják a külföldieket, mennyiben tér el az életmód az ittenitől... milyenek az iskolák (gimnázium) stb. érdemes-e kiköltözni?

2015. febr. 19. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Irben rengeteget esik es a max homerseklet 22-25 fok, ami mondjuk ket hetig tart nyaron. Dublin koszos, budos, es veszelyes. Nyugaton Galway az egyetlen valamire erdemes varos, tisztanak mondhato, biztonsagosabb, viszont ketszer annyit esik es fuj. Az Ir kultura a kocsmaknal kezdodik es a focimeccseknel vegzodik. Nagyjabol errol szol az "eletmodjuk" is, bar ahhoz meg hozzajon a mertektelen koltekezes es az aktualis sorozatok es nepbutito tv-musorok kielemzese is. Az Ir konhyamuveszet kimerul a fish&chips, sheppard`s pie es stew nevu "remekmuvekben". (amugy ezek is angol eredetuek FYI) A zoldseg es a gyumolcs gyenge minosegu, hacsak nem deligyumolcsrol, v afonyarol van szo. Az Irek munkamoralja nulla, pontossag, precizitas nulla, altalanos hozzaallas amolyan Pato Pal-szeru: "ejj raerunk arra meg". Azert a bevandorlokat, nemzetisegeket szeretik hajtani, nemely esetben egeszen belerokkanasig.

Az Irek alapvetoen rasszistak, de jol titkoljak (mar amelyik). Az iskolaban a nemzetisegi gyerekek sztem a poklot jarhatjak, de errol csak a kollegenom meselt, akinek a gyereke most 13-14 eves korul van, sajat tapasztalat nincs. Az alberletek ara Dublinban magas, nehez normalis lakast talalni, sok a lepukkant hely, veszelyes kornyek. Peneszedo nyilas-zarok, rossz szigeteles, athallas a szomszedbol mondhatni altalanos jelensegek.

Rengeteg az Ir munkanelkuli, az orvosnal a vizitdij 50-60 Eu, csak a gyogyszer felirasert is elkernek 15-20 Eu-t (persze ez csak vizit utan lehetseges).. Mi van meg..?? Halado szellemu nepseg, erre buszkek is, most szavaztak meg a homokosok hazassagat, de ha jol tudom az abortusz meg mindig tiltott, habar ebbe mar nem egy no halt bele es rengeteg a nyomorek, es nagy a belterjesseg is.. Van sajat cigany fajuk, a gipsy-k, ezek nem jobbak, mint a magyar indianok, de mostanra javaban omlenek befele a roman es lengyel cigok is.. Na, jossz? ;)

2015. máj. 25. 00:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Mindenképp :'DD
2015. máj. 26. 20:52
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Hasonloakat tudok irni, mint az elso valalszolo!

Igazabol amit meg hozza lehetne tenni, az a csipkelodo stilusuk ami neha elegge arrogans es banto lehet, sokkal durvabb mint az angoloke. (Egyaltalan nem kifinomult, de neha elegge vicces.) Meg kell tanulni kezelni ezeket a helyzeteket/trefakat is, ha kint elsz.

Nem panaszkodnak olyan sokat, mint a magyarok, sot utcan is latni mosolygo embereket, altalabban mindenben optimistabbak.

Igen, tenyleg rasszista a tobbseg, de itt is van kivetel persze... A konyha, na az vmi katasztrofa. Nem is tudjak milyen az a fott krumpli, normal leveseket se ismernek.

Konnyen lehet viszont baratsagokat kotni veluk (en Secondary-ba jartam kint) de persze toluk sem kell sokat varni minden helyzetben...

Ami a munkat illeti, szerintem egyaltalan nem olyan fair-ek, mint a brittek. Csomo helyzetben lattam oket, hogy szabalyellenesen is, de csak a sajat erdekuket nezve inteztek a dolgukat.

Ebbol kifolyolag elegge ridegek, is. Neha nekem kegyetlennek is tuntek. (They don't have that certain way of gentleness in them selves that the British do.)

Na errol ennyit :)

2016. jún. 23. 19:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember véleménye más. Ezt neked kell megélni, kipróbálni. Szerintem az iskola jóval gyengébb, mint a sokat kritizált otthoni. Az emberek, hogy rasszisták lennének, annyira nem jellemző, legalábbis én nem találkoztam ilyennel. Sok esetben inkább a bevándorlóval van a baj. Dolgoztam nem egy helyen már, jelenleg is kint vagyok. Volt egy hely, ahol tele volt a hócipő a bunkó, magukat istennek gondoló lengyelekkel. Dolgozni tudnak ugyan, de kb. ők közösítették ki a többit. Volt kifejezetten egy patkány gyerek köztük, azt mindig jázszotta ott a valakit. Míg valaki állon nem veri egyszer. Írekkel ha volt is gondom, bajom nemigazán maradt meg semmi emlékezetes. Általában jóval nyitottabbak, segítőkészebbek, mint a magyarok. Viszont az ejj ráérünk arra még az nagyon sokszor jelen van. Barátságot kötni szerintem nagyon nehéz velük. Haverságot könnyű. Alapvetően nagyon sok lusta, link. Pénz sokkal jobb mint otthon. Az eddigi munkahelyeimen pedig a főnökök sosem voltak bunkók, ellenben otthon. Nem ugrálok pedig 2 havonta ide-oda, de nagyon gáz, ami otthon megy egyes helyeken. Veszélyesnek meg ezerszerte de veszélyesebbnek tartom Pestet, keleti országrészről ne is beszéljünk. Egyik legjobb munkahelyem itt volt eddig kint, ami ugyan nem volt könnyű, de normális volt a dolgozók nagyrésze, nem volt soha vita, jó bónusz rendszer volt, ha jól teljesítettél megdícsértek. Otthon ilyen gesztust szinte sosem. Mikor először kijöttem is, jajj hát az otthoni főnököm... kint se lesz ám olyan. Otthon akkor kerestem 3 műszakban 150-et se. Kint meg rögtön 300 körül maradt, mellette meg igencsak urasan éltem.
2021. febr. 1. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!