Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A németországi lakóépületek...

A németországi lakóépületek miért nem tükrözik az ország gazdagságát?

Figyelt kérdés

Én eddig Németországban még csak Bajorországban jártam, ami ugyebár messze magasan a leggazdagabb tartomány. Itt nem is volt probléma, gyönyörű városkák voltak mindenfelé.

Sokat nézelődtem viszont Street View-n, Németország nagyvárosaiban és nagyon meglepődtem, mert a városok többsége borzasztóan néz ki. Tudom, hogy a világháborúk óriási pusztítást végeztek abban az országban is, de a jelenlegi lakóépületek jelentős része undorító és egyáltalán nem azt tükrözi, hogy az ember Európa vezető országát látja. Még sok magyar város is sokkal vonzóbbnak tűnik, a különbséget én annyiban látom, hogy ott sokkal több a zöld, ami érthető is, hiszen ott jóval sűrűbben esik az eső, mint itthon.

Egy szó, mint száz, egyáltalán nem úgy tűnik, mintha Németország olyan nagyon gazdag ország lenne.

2015. febr. 17. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit más azért egy hozzávetőleges video és a helyszín. És nem a látvány minden. Valamint nem feltétlenül azonosak az ízlések.

Egyes ódon középkori holland házakról például el sem hinné az ember, hogy belül hipermodern, automata és roppant kényelemes.

2015. febr. 17. 15:30
 2/5 A kérdező kommentje:
De nem csak erről van szó. Például ugyanúgy sok épület rossz állapotban van, akárcsak Budapesten.
2015. febr. 17. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődtem én is a nyugati részén éltem . Geislingenben nézd meg a főutcákat és a sétáló utcát , következő saroktól a nyomor negyed kezdődik .
2015. febr. 17. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

Magyarországon hány olyan házban jártál, ami kívül jól néz ki, de belül nulla?

Nekünk pl. kívül még ápolatlan és szürke a házunk, de belül olyan, mint egy ékszerdoboz. Bárki bejön, leesik az álla, mert nem erre számít. A szomszédunknak kívülről frissen festett, nagy háza van, és ha bemegy az ember, sima betonon jár, itt-ott még egy kráterbe is belelép, amit olcsó futószőnyeggel takartak el, és harminc éves laminált garzonbútorok ékesítik a minimális berendezést.

Nem bántani akarom őket, csak példának hoztam fel, hogy nem mindegy kinek mi a fontos.

A könyvelőm használt erre egy jó kifejezést: "van aki kifelé gazdagodik".

De valljuk be ennek hosszútávon nincs jó következménye, ez olyan, mintha a szarkupacot drágakővel akarnád ékesíteni, de az attól még szarkupac.

Nekem elsősorban az a fontos, hogy a házam amiben élek, belül komfortos legyen, mert többnyire nem kívülről nézegetem.

A sógornőm is Németországban él már vagy 10 éve, saját háza van. A sok fachwerk ház között az övéké a legsemmitmondóbb kívülről, de belül annál pazarabb.

És itt nem arról van szó, hogy örökké így akarja hagyni, mint ahogy mi sem.

Ők tudják a fontossági sorrendet, mi magyarok sajnos borzasztóan felszínesek vagyunk.

2015. febr. 17. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Néhány felvetés:

A modern építészet nem a szépséget tartja fontosnak, hanem a praktikumot.

Németországban az emberek többnyire bérlakásban laknak. Nem azé a ház, aki ott lakik.

2015. febr. 17. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!