Quentin Tarantino egy zseni lenne?
A minap mikor megnéztem minden filmjét (kivéve két rövid filmet) elgondolkoztam,hogy mekkora egy tehetséges alak.
Számomra már egy Stanley Kubrick színvonalat képvisel ami nem egy egyszerű dolog.
Sokan túlsztároltnak tartják.Pedig nagyon groteszk sok tekintetben.
Kinek mi a véleménye róla?
Illetve kit tartotok zseninek mint rendező?
Kubrickot még nem tudom megítélni, mert kevés részemről a referencia. De pl a Ragyogás számomra egy igen túlértékelt thriller, semmi több, aztán azt is hogy felfújták.
Tarantinot már jobban ismerem. Tehetségesnek tehetséges, de egyáltalán nem zseni. persze ízlések és pofonok, de valahogy számomra olyanok a mozijai, hogy míg nézem, addig jól "szórakozom" rajtuk, de utána semmi többet nem ad. Nem gondolkoztatnak el, nem adnak semmi pluszt. Az meg nonszensz, hogy azért is mennyire dicsőítik őt, mert mennyi "filmtörténeti utalás" (értsd:lopás) van a filmjeiben.
Aki igazán tehetséges, annak sajátos közlésmódja van, ezért nem mindenkinek tetszik. Én nem szeretem annyira a filmjeit főleg azért mert olyan műfajban alkot (thriller/horror/akciófilm) ami nekem nem jön be. De valószínűleg tényleg jó, csak nekem tetszik.
Én inkább a filmdrámákat szeretem, akit én zseninek tartok az Francois Truffaut, mert nagyon érzékenyen nyúl különböző témákhoz, teljesen magával ragadnak a filmbéli események.
Andrej Tarkovszkij?
Nem ismerem annyira. De kicsit érnem kell még ehhez.:)
Én is túlértékeltnek tartom. Bár az összes filmjét még nem láttam (a Reservoir Dogs kimaradt), a többi alapján az a véleményem, hogy tehetséges és élvezetes filmeket gyárt, de semmi extra. Ahogy itt is írták, a filmjeinek nincs túl nagy mélysége és szinte az összes ugyanaz az egy kaptafára készült bosszútörténet, jópofa karakterekkel, jó szövegekkel, nagy adag faszáskodással, meg sok esetben már nevetségesen túlzó gyilkolással. Most jön az új filmje a Hateful Eight. Kicsit sok lesz már, hogy igazából a Kill Bill óta ugyanazt a filmet csinálja újra és újra más környezetben. Sőt most még az se lesz új.
Akiket én zseninek tartok az az általad is említett Kubrick, L. von Trier, David Lynch, Woody Allen és David Fincher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!