Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a globalizáció?

Szerintetek mi a globalizáció?

Figyelt kérdés
Saját vélemények is érdekelnek, meg szakértői definíciók is :)
2010. febr. 11. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Saját vélemény:ha egy bomba robban egy kávézóban a közelkeleten,akkor 10 nap múlva drágább lesz a kenyér a sarki CBA-ban,mert drágult a benzin.
2010. febr. 11. 10:39
 2/8 anonim ***** válasza:

A globalizáció valaminek az összefogó nagymértékű egyben kezelése akár kontinensnyi akár világméretben. Pld a köolajtarmalést csak globálisan egyben lehet kezelni nem lehet tízezer kőolaj kitermelőnek egyenként kereskedni az olajjal mert akkor az ellátás biztonságát semmi nem szavatolja. Még magyarországon is a búzatermelést országosan globálisan szabályozni kell mert az se lehet hogy mindenki gabonát termeljen mikor nincs felvevőpiaca.

Képzeldd el Texasban rengeteg kőolajtermelő van ezeket össze kell hangolni nem mindegyik árulhatja hordónként az olaját mert abból zűrzavar lenne.

2010. febr. 11. 10:56
 3/8 anonim ***** válasza:

én tanultam pontos definíciót is,de ki emlékszik már arra :)

példával szemléltetve: globalizáció például a Coca cola terjedése(ma már kis túlzással mindenhol kapható, mindenhol ismerik) vagy McDonalds is nagyon el van terjedve a világon

2010. febr. 11. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, attól, hogy az egész világnak valami látcólag kicsit jobb lesz, egy szűk csoportnak nagyon jó lesz!!!
2010. febr. 11. 11:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Kérdés: Mi a globalizáció?

Válasz: Diana hercegnő halála.

Kérdés: Mire alapozza a feltevését?

Aserac üzenete:

Válasz: Egy angol hercegnő egyiptomi barátjával karambolozott egy francia alagútban, egy német autóval utazva, melyben holland motor ketyegett, amit egy belga sofőr vezetett, aki skót viszkit piált, és akit egy japán motoron egy olasz paparazzi követett, majd amerikai doktor akarta megmenteni brazil gyógyszerekkel.

Aserac üzenete:

És mindezt elküldték Neked, egy magyarnak, aki kínai ruhákba öltözve egy taiwani monitort bámulsz, és aggódsz, hogy mikor bukik be a német bank által adott svájci frank alapú hiteled!

2010. febr. 11. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:

A globalizáció azt jelenti, hogy ma már a buta antiglobalisták is globálisan szerveződnek.

[link]

2010. febr. 11. 11:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szakvélemény: [link]

Magánvélemény: Könnyebben és egyszerűbben léphetünk kapcsolatba bárkivel az egész világon, mint ez előtt bármikor, a határok elmosódtak. Régen egy átlagos ember a szomszéd faluba is évente ha egyszer eljutott, ma pedig néptömegek ingáznak naponta 100 kilométert.

2010. febr. 11. 12:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Kaptam mindenfélét, ilyeneket szerettem volna!

("közvéleményt kutattam" egy beadandómhoz:))

2010. febr. 11. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!