Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kérhetnék Miskolcról véleményt?

Kérhetnék Miskolcról véleményt?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy Miskolcon szándékozom továbbtanulni, mert idén csak az ottani egyetemen indítanak kulturális antropológia szakot. Nagyon szeretnék antropológus lenni, de mifelénk nem sok jót beszélnek Miskolcról. Persze én csak tanulnék ott, de azért nem mindegy. Szóval, akinek van tapasztalata, jó néven venném, ha megosztaná velem :)

2015. febr. 10. 19:24
 1/4 anonim válasza:

Általában mindenki szeret rosszat mondani erről a városról, még akkor is ha életében nem járt még itt. Az itt lakókra is jellemző a folyamatos panaszkodás még ha okuk sincs rá.

Én itt nőttem fel, más városban tanultam ( Debrecen amit mindenki csak dícsér, hozzáteszem valóban jó), de hazajöttem mert itt is jó élni. Az egyetemváros kimondottan nyugodt, szép, zöld környezetben van, közel Tapolcához. Ott biztosan nem fogsz találkozni orkokkal :)

A tömegközlekedés egyébként jó, viszonylag gyors. Szép a főutca, sok a kiülős beülős beszélgetős hely, Tapolca is kellemes, illetve itt van Lillafüred is ami kikapcsolódásra, kirándulásra nagyon jó választás.

Persze van egy két környék ami nem biztonságos, de ilyen máshol is akad. Újgyőri főtér-Stadion között abszolut elkerülendő, éjszaka a Búza tér sem a legjobb, illetve az avas 2. üteme ahol nem az igazi. A többi szerintem rendben van.

2015. febr. 11. 07:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a ME-n tanulok, születésemtől kezdve itt élek.

Valóban nem olyan borzasztó, mint ahogy szeretik beállítani. Nem rosszabb, vagy picit rosszabb a közbiztonság, mint máshol.

Amúgy sajnos de, nagyon is vannak orkok az egyetemvárosban, mert ott járnak át. Az egyetem fölött van valami telep, ott élnek. Általában csak átmennek, időnként kukáznak, de rendszeresen meg is próbálnak bejutni, panaszkodott a portás.

2015. febr. 11. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Kihalt, poszt-kommunizmus épületekben ragadt, kellemetlen régimódiság, sok az öreg, kevés a fiatal, nincs nagy élet és minden nagyobb esemény az egocentrikusság miatti profit szerzés céljából készül. Nincs harmónia, nincs egyetértés, nincs szeretet, csak mindenki önmaga. Szar hely.
2015. febr. 14. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmi olyan rossz nincs, mint ami más nagyvárosokban nem volna jellemző. De nem esznek embert a nyílt utcán és nem késelnek meg fényes nappal, mint ahogyan azt sokan hirdetik. Tömegközlekedés több, mint jó. Aki meg elégedetlenkedik annak általában mindig mindennel baja van. Tök mindegy, hogy városban él, falun, vagy akár a kacsalábon forgó palotában. Itt születtem, itt élek és nem is mennék el innen soha máshova lakni.
2015. febr. 16. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!