Hogyan kell egy fotót úgy elkészíteni, hogy bizonyítsa, hogy egy adott dátum előtt készült?
3-as milyen gép ez .,amit elfogadnak bíróságon?
Mit csinál másként,mint az összes digitális gép ?
Az újságot csak példának írtam az ellenkezőjére, de ezt leírtam a főkérdésben is.
Szóval nincs ilyen logikai megoldás?
A bíróság elfogad élő tanúvallomásokat. Ha te azt állítod, hogy a kép akkor készült, akkor azt a bíróságnak el kell fogadnia, vagy ezt hitelt érdemlő bizonyítékkal kell cáfolniuk.
Nem azért, mert a kép bizonyítja, hogy így volt, hanem azért, mert ez a te vallomásod. Ha bizonyítani tudják, hogy mégsem akkor készült, akkor téged vonnak felelősségre hamis tanúzásért, mert valótlant állítasz - ezt viszont nekik kell bizonyítaniuk, mert téged megillet az ártatlanság vélelme. Persze nem árt, ha van több tanúd is rá, hogy akkor készült.
Korábban létezett bizonyos fényképezőgép gyártók egyes modelleihez kép eredet hitelesítő rendszer (pl. Canon DVK-E2 Data Verification Kit), ami elvben azt hitelesítete, hogy a képhez utólag nem nyúltak hozzá. De azt, hogy ez csak a képi információra vonatkozott, vagy a metaadatokra is, az nem egyértelmű. Nem találtam (mondjuk nagyon nem is kerestem) sok dokumentációt róla, hogyan működött, de az újabb gépekhez már nem is tudok róla, hogy készítenének ilyet, szóval valószínűleg nem volt túl nagy igény rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!