Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » KI ért azzal egyet, hogy...

KI ért azzal egyet, hogy inkább féljenek, mint szeressenek? (filozófia)

Figyelt kérdés
Machiavelli írta, A Fejedelem című könyvében.
2015. jan. 26. 00:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Bevégezem tehát, amit arról mondottam, hogy szeretetre méltó legyen-e a fejedelem, vagy inkább féljenek tőle: mivel az emberek akaratától függ, szeretik-e az uralkodót, viszont a fejedelem akaratától, hogy félnek-e tőle, igazodjék a bölcs uralkodó aszerint, ami tőle függ, s nem aszerint, ami másoktól; tehát mint mondottam, csak arra kell vigyáznia, hogy gyűlöletet ne érezzenek iránta.
2015. jan. 26. 01:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyébként egyértelműen a szeretetnek több értelme van.
2015. jan. 26. 01:25
 3/6 A kérdező kommentje:

EZ nem így van a könyvben!!!! És egyáltalán nem erről a részről kérdeztem!! A te kedvedért most vonszoljam el magam a könyvért? Na várj.....akkor én most szóra pontosan idézem, ami le van írva az előttem heverő könyvben:"...biztonságosabb,ha tartanak tőle,mint HA SZERETIK..." bónuszként idézem az alatta lévő sorokat: "Inkább támadnak az emberek olyan valaki ellen,aki megszerettette magát velük, mint akitől félnek..."

Na, érted már, amit Machiavelli akart mondani? Vagy te a Bibliát is szó szerint értelmezed? Jóember....

2015. jan. 26. 01:59
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Kérdezhetted volna azt is, hogy "inkább udvarias legyek, vagy inkább bunkó, ha hasznos válaszokat akarok kapni?"
2015. jan. 26. 06:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4-nél a ponty. Mégis, mit képzelsz?
2015. jan. 26. 07:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Machiavelli egészen biztosan egyetért vele.
2015. jan. 26. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!