Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi volt a neve a legendás...

Mi volt a neve a legendás fehér szarvasnak?

Figyelt kérdés
A hun-magyar népek meghatározó totemősére, táltosősére, legjelentősebb mitológiai állatára gondolok. Valami Szkíta szarvas, vagy schiza szarvas vagy valami ilyesmi, s volt-e egyedi neve? Köszi.
2010. febr. 5. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nos, rájöttem hogy a Csodaszarvast csodaszarvasnak hívják. Szkíta szarvas van, csak nem pontosan ebben a megfelelőben. Szkíták csináltak csodaszarvas motívumokat, medálokat, de nem ez a neve.

[link]

2010. febr. 5. 23:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Érdekes. Én is a gugliban kerestem de nem találtam meg, ezért jöttem ide. Neked sikerült. Én máshogyan írtam be. Köszönöm, azt hiszem ez az amire gondoltam.
2010. febr. 5. 23:53
 13/14 anonim ***** válasza:
"Csodaszarvas legendánkban Enéh (jelentése szarvasünő) szarvas képében vezeti két fiát, Hunort és Magort új hazájuk felé." Lehet nem erre gondoltál, de nekem elsőre ez ugrott be. Biztos, ami biztos alapon rákerestem a neten, hogy ne írjak rosszat, és ezt találtam.
2010. febr. 6. 08:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Ezek tök érdekes dolgok. Csak akkor azt nem értem, hogy miért aganccsal ábrázolták, ha egyszer ünő volt.
2010. febr. 7. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!