Milyen neveket ismertek, amelyek minden nyelvű országban (legalábbis a nyugati nyelveken) létezik?
Vagy ha nem tudtok ilyet, akkor ami szinte mindenhol.
Pl. ilyen a Mária, az Anna és az Éva. Vagy férfi névnél a János.
Persze nem ugyanabban a formában vannak (pl. Éva, Eva, Eve, Mária, Maria, Mary, Marija, János, John, Johann) de eredetüket tekintve azonosak.
Elsősorban olyanokat keresnék amelyek azért formájukat tekintve is hasonlók (pl. az Anna, az Éva és a Mária kb. ilyenek), de más is jöhet.
Elsősorban női nevek kellenének, de férfi is jöhet.
Hmmm. Erre én is gondoltam.
Más? Mármint más nevek?
Pl. mondjuk a Leila (Leyla, Lajla, Layla) is sok nyugati nyelvben létezik és arab eredetű.
Károly,Karl,Carlos,Charles
András,Endrew,Andre,Andrej,
József,Joseph,Jose(hozé),
Ágnes,Egnes,Ines
Erzsébet,Elizabet,Lisabeth,Lisa
Márk,Marcus,Marco,Mark
László,Leslie,Lazlo,Wladislaw,
Tamás,Thomas,Tomez,Toma,Tomasso,Tomás,Toumas,
Jonatán,Johnatan,Juan,
Angyalka,Angela,Angelique,Angelina
Sándor,Alex,Aleck,Alexander,Alejandro
:)
Az Angela szerintem inkább az Angéla megfelelője. Az Angelique pedig az Angelikáé.
"A kérdező kommentje:
Az Angela szerintem inkább az Angéla megfelelője. Az Angelique pedig az Angelikáé."
Mindegyik az "angyal" kifejezésből jött létre!:)
Az Angelika meg az Angelica visszamagyarosított verziója!
Vagyis olyasmi, mint a Sára-Sara-Sarolta-Sharlotte, az alap a közös, és ilyen-olyan bővitményektől eltekintve egy név változatainak tekinthetőek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!