Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen mások a magyarok?

Miért ilyen mások a magyarok?

Figyelt kérdés

Kőkemény általánosítás jön. Ha erős a nemzeti öntudatod, de érzékeny lelked van kattints a böngésződ VISSZA gombjára.

Senkit nem áll szándékomban megsérteni, mindössze saját véleményem osztom meg veletek.

Na, tehát:

- irigyek

- elégedetlenek

- utálják egymást

- képmutatóak

- ahol tudják kikerülik a jogszabályokat

- zsugoriak

Ezeket figyeltem meg, amint beszélek egy külföldivel/külföldre megyek érzem a különbséget (természetesen leginkább nyugaton).

Persze tudom, hogy ez általánosítás, de sajnos kezd lassan igazzá válni.

Pl. ha valaki nem elégedetlen, de a környezete az, ő is azzá válik, és ez igaz a többi dologra, a normális embereknek is magyar mentalitása lesz. Az egy főre jutó öngyilkossági statisztikákon a 8. helyen szerepelünk, nem véletlenül...

2014. dec. 20. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
A turistákkal mi is jófejek vagyunk és a szép arcunkat mutatjuk, ahogy neked is tették.
2014. dec. 20. 20:26
 2/10 anonim ***** válasza:
37%
Igazad van, ilyenek vagyunk és kész.
2014. dec. 20. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az egyik nagy gond az, hogy nem tudunk boldogok lenni, nem tudjuk értékelni a kisebb dolgokat sem.

Sok szívás ért minket magyarokat és emiatt talán olyan keserűek lettek az emberek. Nem tudom. Viszont én rengeteg kedves emberrel találkoztam, annak ellenére, hogy rengetegen bunkók.

Viszont van még szerintem egy nagy gond. A történelemkönyvek, a mai taníttatás próbálja elhitetni velünk és másokkal, hogy nyomorékok vagyunk, hogy finnugorság így meg úgy és hogy semmit sem vittünk végbe. Holott ez nem így van. Próbálnak elnyomni minket. És úgy látom jól is megy.

2014. dec. 20. 20:30
 4/10 anonim ***** válasza:
A vérünkben van, egyszerűen nem tehetünk róla. :) Tényleg ilyenek vagyunk, még ha meg is próbáljuk elfojtani magunkban, nagyon nehéz. :) Árpád apánktól örököltük biztosan...
2014. dec. 20. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem a külföldiekkel nem vagyunk olyan bunkók. Olvastam is erről cikkeket. Plusz azért szerintem az sem jobb, mikor egy nemzet megjátssza, hogy milyen tisztelettudóak meg kedvesek a másikkal, de ez csak a látszat, mert amúgy tökre lenézik őket.
2014. dec. 20. 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az az érzésem, hogy nagyon be van zárva az ország: nincs tenger, ahová el lehetne menni, nincsenek magas hegyek, amelyek megnövelnék a felszínt, nincsenek ásványi kincsek, hogy nem kevés munkával, de meg lehetne élni belőle és mindenfajta külső hatásoknak kiemelkedő a gazdaságra kifejtett szerepe.
2014. dec. 20. 20:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs tökéletes nép!Minden népnek vannak hibái,így nekünk is!Nem vagyunk senkitől sem rosszabbak sem jobbak.

De mond már olyan népet ahol nem

-irigyek

-elégedetlenek

-nem utálják egymást

-nem képmutatóak

-ahol nem kikerülik a jogszabályokat

-nem zsugoriak

2014. dec. 20. 20:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát azért rólunk nincs annyi vicc, mint a skótokról :)
2014. dec. 21. 08:19
 9/10 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek TÖKÉLETESEN igaza van.De hozzáteszem ez kizárólag a magyarországi magyarokra igaz.
2014. dec. 21. 10:33
 10/10 anonim ***** válasza:

szegény posztszovjet ország, a legtöbb ilyen országokban ezt fogod találni.

konkrétabban az a rendszer tette tönkre a nemzeteket, ami bizalmatlanságot épített az emberek közé. mindenki besúgó volt és a munkának nem volt értéke, mert elvették tőled, amid volt.

ez egy öröklött mentalitás lett, generációk óta nincs normális nevelés, és jelenleg is egy ilyen rendszerben élünk. pl a magyarok többsége azért csal adót, mert szeretne megélni, illetve tudja hogy az adóból úgyis csak villák épülnek politikusoknak, meg stadionok.

ezért magas az alkoholizmus, öngyilkosság, depresszió, és ezért mennek a fiatalok külföldre élni.

2014. dec. 21. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!