Miért ilyen mások a magyarok?
Kőkemény általánosítás jön. Ha erős a nemzeti öntudatod, de érzékeny lelked van kattints a böngésződ VISSZA gombjára.
Senkit nem áll szándékomban megsérteni, mindössze saját véleményem osztom meg veletek.
Na, tehát:
- irigyek
- elégedetlenek
- utálják egymást
- képmutatóak
- ahol tudják kikerülik a jogszabályokat
- zsugoriak
Ezeket figyeltem meg, amint beszélek egy külföldivel/külföldre megyek érzem a különbséget (természetesen leginkább nyugaton).
Persze tudom, hogy ez általánosítás, de sajnos kezd lassan igazzá válni.
Pl. ha valaki nem elégedetlen, de a környezete az, ő is azzá válik, és ez igaz a többi dologra, a normális embereknek is magyar mentalitása lesz. Az egy főre jutó öngyilkossági statisztikákon a 8. helyen szerepelünk, nem véletlenül...
Szerintem az egyik nagy gond az, hogy nem tudunk boldogok lenni, nem tudjuk értékelni a kisebb dolgokat sem.
Sok szívás ért minket magyarokat és emiatt talán olyan keserűek lettek az emberek. Nem tudom. Viszont én rengeteg kedves emberrel találkoztam, annak ellenére, hogy rengetegen bunkók.
Viszont van még szerintem egy nagy gond. A történelemkönyvek, a mai taníttatás próbálja elhitetni velünk és másokkal, hogy nyomorékok vagyunk, hogy finnugorság így meg úgy és hogy semmit sem vittünk végbe. Holott ez nem így van. Próbálnak elnyomni minket. És úgy látom jól is megy.
Nincs tökéletes nép!Minden népnek vannak hibái,így nekünk is!Nem vagyunk senkitől sem rosszabbak sem jobbak.
De mond már olyan népet ahol nem
-irigyek
-elégedetlenek
-nem utálják egymást
-nem képmutatóak
-ahol nem kikerülik a jogszabályokat
-nem zsugoriak
szegény posztszovjet ország, a legtöbb ilyen országokban ezt fogod találni.
konkrétabban az a rendszer tette tönkre a nemzeteket, ami bizalmatlanságot épített az emberek közé. mindenki besúgó volt és a munkának nem volt értéke, mert elvették tőled, amid volt.
ez egy öröklött mentalitás lett, generációk óta nincs normális nevelés, és jelenleg is egy ilyen rendszerben élünk. pl a magyarok többsége azért csal adót, mert szeretne megélni, illetve tudja hogy az adóból úgyis csak villák épülnek politikusoknak, meg stadionok.
ezért magas az alkoholizmus, öngyilkosság, depresszió, és ezért mennek a fiatalok külföldre élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!