Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ötlet Izlandra,...

Szerintetek jó ötlet Izlandra, vagy Norvégiába költözni örökre?

Figyelt kérdés

2014. nov. 29. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Neked jó ötlet.
2014. nov. 29. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Engem is ugyanez a kérdés foglalkoztat már egy ideje. Az én célországom inkább az első.
2014. nov. 29. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:
40%
Pedig Marokkóban sokkal jobb az időjárás...
2014. nov. 30. 15:09
 4/5 anonim válasza:
Hát persze! Én is megyek veled!
2014. dec. 2. 19:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Izland gyönyörű hely, ám talán nehezebb elhelyezkedni és az emberek mentalitása is teljesen más, sokkal kevésbé nyíltak a bevándorlók felé, nehezebb beilleszkedni, és ahogy egy izlandi ember mondta, akivel egyszer beszéltem erről: "soha sem leszel izlandi, mindig is csak bevándorló". Azonban mégis megfontolandó ez, a hangulat, a természet és a csodás (ám kifejezetten nehéz) nyelv miatt :)

Norvégiában könnyebb bevándorlóként élni, ám egy norvég ismerősöm mondta, hogy ahhoz, hogy norvégként kezeljenek, tökéletesen kell beszélned a nyelvet, azonosulnod az identitástudatukkal és magadévá tenned azt a speciális skandináv életfelfogást, amit legjobban Jante törvényei írnak le:

[link]

A nyelv nagyon hasonlít az angolhoz és a némethez és könnyebben elsajátítható, valamint talán munkát találni is könnyebb, mivel a munkaközvetítők jobban "felfedezték" már, mint Izlandot.

Azonban ha van egy versenyképes végzettséged, egyik helyen sem probléma elhelyezkedni és hiába drágább a megélhetés, az itthoni bér 3-4-szeresét kapod még Izlandon is :)

2015. jan. 12. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!