Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyi verset tudtok kívülről?...

Mennyi verset tudtok kívülről? (db)

Figyelt kérdés
Életkort és nemet is írjatok, ha nem titok :)

2014. nov. 26. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Gyerekverseken, mondókákon kívül szerintem nem sokat. Huszt, Füstbement terv, meg még pár hasonlóan rövidet. Kb 5.
2014. nov. 26. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
1 vagyok, 34N
2014. nov. 26. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Himnusz, Szózat biztosan menne, a többiből részletek főleg amik tetszettek. De nem számoltam soha. Ez nem darabra megy, szvsz.
2014. nov. 26. 12:59
 4/9 anonim válasza:

1-et.

30/F

2014. nov. 26. 13:09
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig válaszokat! Még jöhetnek! :)

3: Nyilván nem darabra megy, mert feltételezem, az ember azokat a verseket tudja kívülről, amiket szeret valamiért. De azért kíváncsi vagyok kinek mennyi vers maradt meg még az iskola után is. Aki most is tudja őket, az gondolom, azóta is olvasgat és érdeklik a versek.

2014. nov. 26. 14:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Himnusz, Szózat, Nemzeti dal, Nem tudhatom, Bájoló, A föl-földobott kő, Góg és Magóg fia vagyok én, Szerelem, Falu végén, Itt van az ősz, Töredék, Kis nyelvtan, Két karodban, Óda...

Így hirtelen ezek jutottak az eszembe, de biztos van még pár. Meg persze a rengeteg gyerek vers és mondóka

35/N

2014. nov. 26. 21:08
 7/9 homo ludensz ***** válasza:
Pilinszky 4 sorosa, a többit meg elolvasom vagy még szívesebben meghallgatom itt a neten.
2014. nov. 26. 21:30
 8/9 homo ludensz ***** válasza:
Bocs. egy szentimentális férfiú,csak ez lemaradt.
2014. nov. 26. 21:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Pilinszkyt én is nagyon szeretem :)
2014. nov. 27. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!