Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapesten miért kell angolul...

Budapesten miért kell angolul megszólalnom, hogyha segítséget akarok kérni valakitől?

Figyelt kérdés
Legutóbb mikor Budapesten voltam és segítséget kértem magyarul alig akart segíteni valaki. Nem tudom mit gondolt, hogy ki-e akarom rabolni vagy esetlek amit ilyenkor szeretnek használni, hogy hülye vidéki vagyok, de marhára fel tud húzni...(mintha Budapest lenne a világ közepe) Elég jól beszélek angolul, ezért angolul kezdtem el kérdezősködni. Lám egyből egy csomó segítőkész ember vett körül ki jobb, ki rosszabb nyelvtudással. Miért van ez? Nem akarok általánosítani, de nagyon sok ismerősömnek volt már hasonló tapasztalata...

2014. nov. 21. 23:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A cigányos kinézettől függ minden...
2014. nov. 22. 11:47
 12/15 anonim ***** válasza:
ha egyből a lényegre térsz akkor nincs baj
2015. ápr. 19. 22:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszik, hogy lejmolni akarsz tőlük pénzt, mert nem értelmesen kezded a szöveget.

Fogadjunk, hogy azzal kezdted, hogy "Tudna segíteni?" - ezeket én is kapásból elhajtom, mert mindig úgy folytatódik, hogy adjak pénz.

Térj a lényegre egyből:

- Elnézést, ez itt a Ló utca?

- Bocsánat, meg tudná mondani, merre van a guminő szaküzlet?

- Bocsánat, hogyan jutok innen a Divatmajom Plázához?

- Elnézést, nem tudja, hol lehet itt kapni öklözőzsírt?

Rossz kezdés:

- Ennnézést hogy megállítom, csak azt akarom kérdezni, hogy esetleg nem-e...

- Bocsi, nem-e tudna-e nekem segíteni-e?

- Jó napot kívánok, az isten áldja meg, most jövök Alsó-Mocsoládról, és azt szeretném kérdezni, hogy esetleg...

+ minden felesleges tiszteletkör meg köntörfalazás, amivel csak húzod az idejét a jóembernek.

Ja, és nem árt, ha közben nem látszol trógernek.

2015. ápr. 22. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így kell ahogy írta az előző. Egy levegővel ledarálod az egészet, hogy ne legyen ideje mukkanni se.

Kedvenc esetem: jön velem szembe egy fiatal (17-20 éves) srác.

- Szia, bocsi, ne haragudj...

- Nincs cigim.

- Jaj hát miért mondja mindenki ezt amikor megállítom.

- ... Na jó bocs, mit szeretnél?

- Most jöttem az intézetből és az a helyzet...

- Nincs pénzem se.

Ha nem megyek el fapofával onnan, akkor még a mai napig mondaná a hülyeségeit.

2015. ápr. 22. 19:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Sokan kérnek segítséget, de a végén kiderül, hogy csak pénz kell nekik. Holott segíteni ezernyi módon lehet, még az utcán is.
2020. máj. 8. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!