Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem nem érdekel a pénz?

Csak engem nem érdekel a pénz?

Figyelt kérdés

Persze, valamiből muszáj megélni, ezért szükséges, hogy legyen...de én nem vágyok arra, hogy gazdag legyek, még az sem hiányzik, hogy a lottót megnyerjem. Én egyszerűen akarok élni. Egy öreg néni mondta azt, hogy a legnagyobb dolog az egészség. Ha az megvan onnantól kezdve nincs nagy gond és tényleg, én is így gondoltam ezt már előtte is.

20/L

2014. nov. 20. 23:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem sem érdekel különösebben.

21/F

2014. nov. 20. 23:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

ha lenne saját házam (tartozás nélkül) és olyan munkám amit szeretek csinálni és keresek vele annyit amiből meg lehet élni akkor nem érdekelne a pénz (de sajnos M.o.-n nem sok emberre igaz ez)

19f

2014. nov. 20. 23:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Múltkor beszéltem unokatesómmal aki velem egykorú (ritkán beszélek vele, amúgysem vagyunk ugyanolyan típusúak) és azt mondta, hogy kiakar költözni Amerikába és szarrá akarja keresni magát. (a nyarát kint is töltötte). Ez olyan felszínes. Mire jó a sok pénz? Oké hogy bármit megvehet amit csak akar. De nincs meg az, hogy valamire vágyakozni kell kicsit, mert rögtön megkapja.
2014. nov. 20. 23:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
a gazdag emberek mindig több pénzt akarnak mint amennyi éppen van nekik, nem értem hogy miért de nem hallottam olyanról hogy valaki azt mondja hogy elég pénze van, nem kell neki több, pedig sokan elkölteni sem tudják annyit felhalmoznak
2014. nov. 20. 23:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozol? Eltartod magad?

Én is sokáig úgy gondolkoztam, mint te. De most, amikor el akarom kezdeni az életemet, saját lábra állni...

Amit fizetni kell (utazás, lakhatás, élelmiszer, ruházkodás, szórakozás, amit levonnak adónak és járulékoknak a fizetésből) nem áll arányban azzal, amit megkeres az ember.

2014. nov. 20. 23:32
 6/11 anonim ***** válasza:

5-ös

24L

2014. nov. 20. 23:33
 7/11 anonim ***** válasza:
#5 az más helyzet amikor nem keresel annyit amiből meg tudsz élni... itt arról van szó, hogyha elég pénzed lenne hogy mindent ki tudj fizetni+szórakozásra is maradjon valami, az elég, vagy csak úgy lennél boldog ha milliomos lennél
2014. nov. 20. 23:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Én sem akarok nagy vagyont keresni vagy felhalmozni, de amikor éjjel a panel szomszédok óbégatására kell ébrednem vagy mondjuk eszembe jut, hogy egyszer az életben meg kéne nézni a piramisokat vagy New Yorkot, akkor azért jól jönne az a lottó ötös (vagy csak egy négyes).

Szóval igényektől függ. Manapság szerintem természetes igény, ha valaki szeretne nyugodt körülmények között élni, néha utazgatni, beülni egy átlagos étterembe, elmenni a családdal az állatkertbe, stb. Ezeken felül persze nekem sem kellene több, de túl sokan vannak, akiknek erre sem tellik.

2014. nov. 21. 05:22
 9/11 anonim válasza:

" Mire jó a sok pénz? Oké hogy bármit megvehet amit csak akar. De nincs meg az, hogy valamire vágyakozni kell kicsit, mert rögtön megkapja. " - Ezek szerint rögtön megcsinálja a rengeteg pénzt és egy zseni, mint a Wolf Street farkasa.

A mai világban, az emberek többsége alig keres pénzt a megélhetésre. A " jól állok " kifejezés már nem azt jellemzi, hogy valakinek úri dolga van, hanem hogy képes megélni egyik napról a másikra. Ezért vannak az embereknek nagy terveik, ezért dolgozzák halálra magukat.

Persze nem csak ez a variáns van. De akkor be kell érni annyival, ami épp adatik.

2014. nov. 21. 09:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele, mint te, szerintem is az egészség a legfontosabb! ;) 15/L
2014. nov. 21. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!