Ha én rajzolom a kört, nyilván tudom, hol kezdtem és ott a vége is. De ennek végső soron nincs jelentősége, ha már egyszer készen van.
2014. nov. 11. 15:12
12/22 A kérdező kommentje:
És ha nem te rajzolod a kört akkor hol van a vège?
2014. nov. 11. 15:16
13/22 anonim válasza:
Sehol.
Miért kéne, hogy vége legyen? A kör egy önmagában záródó vonal, tehát nincs vége.
2014. nov. 11. 15:18
14/22 anonim válasza:
Ahol elkészült. Akkor már nincs kezdete, csak vége. :P
2014. nov. 11. 15:18
15/22 anonim válasza:
A kör a sík azon pontjainak halmaza, amelyek a sík egy meghatározott pontjától adott távolságra vannak.
Te arra a vonalra gondolsz, amit a lapra rajzolsz, annak van kezdete, ott ahol elkezded.
De a körnek/körvonalnak nincs kezdete.
2014. nov. 11. 15:23
16/22 anonim válasza:
A kör egy adott ponttól adott távolságra lévő pontok mértani helye. Végtelen sok ilyen pont van (ezt könnyű belátni). És a körön kívül nincs pont, amely megfelel a definíciónak. Itt a vége fuss el véle.
2014. nov. 11. 15:25
17/22 anonim válasza:
Ahogy az egyenesnek, hiperbolának, stb. sincs vége, úgy a körvonalnak sem.
Ez egyenes a végtelenben végződik, a körvonal pedig önmagában.
A kör pedig nem vonal, hanem egy síkidom!
2014. nov. 11. 16:01
18/22 anonim válasza:
A körvonal vonal, a kör síkidom határoló vonala.
2014. nov. 11. 16:31
19/22 anonim válasza:
Szia!
A kör középpontból indulva rajzolj x/y/z koordinátákat-az x tengelyen forgasd el a kört 90°-al-vedd az így kapott szakasz A, és B, pont közötti távolságot oszd el a kör sugarával-ezt az A, pontból kiindulva jelöld meg a szakaszon az x tengelyen - forgasd el 90°-al.A jelölt pont a kör kezdőpontja.
2014. nov. 11. 16:55
20/22 anonim válasza:
korodat elárulod? tanulni fogsz rá egy szép kis matek tételt. végtelen a kör :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!