Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gimnazisták, fiatalok, ti nem...

Gimnazisták, fiatalok, ti nem vágytok pezsgő szellemi életre?

Figyelt kérdés
Nem érzitek úgy, hogy be vagytok zárva? Hogy nincs lehetőségetek kibontakozni? Hogy nincs olyan közösség, ahol a gondolataitok hallgató fülekre találnak? Nincs bennetek valamiféle tettvágy, aminek nem tudtok eleget tenni?
2014. okt. 16. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:
ööö... én elvagyok egyedül
2014. okt. 16. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon.
2014. okt. 16. 20:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs kedved kifejteni, hogy mi az, amit ha tehetnéd, akkor tennél?:)
2014. okt. 16. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Amúgy mit értesz konkrétan ez alatt? Én egyetemista vagyok Budapesten és nem érzem úgy hogy az itteninél sokkal pezsgőbb lehetne az szellemi élet...
2014. okt. 16. 20:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy nem kevesled azt az életet, amilyet élsz? Például, én nagyon szűkösen érzem magam az életemben. Minden nap felkelek, suliba megyek, hazajövök és tanulok. Majd másnak megint.. A pezsgő szellemi élet kifejezést pedig egy könyvből vettem, és igazából itt arra gondolok, hogy egy értelmes társasággal, olyan beszélgetéseket folytatni sokszor, ahol arról beszélünk, hogy ki mit gondol az élet egyes dolgairól, vagy hogyan tehetnénk jobbá a világot, stb.. Olyan beszélgetésekre vágyom, amiktől több leszek, amivel fejlesztem magam... de sajnos nem ismerek túl sok embert, aki ezt egyáltalán megértené, nemhogy még társ is lenne ebben.:/
2014. okt. 16. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi el tudunk beszélgetni akár ilyesmiről is, de persze egy egyetemi szakon már mindenkinek hasonló az érdeklődési köre, ami elég sokat számít. Középiskolában nekem is kb. ennyiből állt egy napom, elég unalmas :/
2014. okt. 16. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:

"Nincs kedved kifejteni, hogy mi az, amit ha tehetnéd, akkor tennél?:)"

Először is szükségem van egy olyan lelkes társaságra, akik nem a Való Világon vegetálnak, hanem gondolkodnak és fontos számukra a lelki és szellemi önfejlesztés.

Másodszor pedig egy kisvárosban élek, itt nem sok lehetőség van az önkifejezésre, úgyhogy amint befejeztem a gimit felköltözök Pestre, bár tudom, hogy a nagyváros ember- és természetellenes, de úgy érzem, hogy most erre van szükségem.

2014. okt. 17. 21:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak a pezsgőre vágynak, de nem a szellemi életre.
2014. dec. 19. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!