Mi motiválja az embereket abban hogy előbb adakozzanak egy kutyamenhelynek mint a beteg gyerekeknek vagy az éhezőknek?
Kedve Kérdező!
Azt hiszem, te óriási nagy tévedésben vagy : mindannyian adakozunk a beteg gyerekeknek és az éhezőknek az ADÓNKON keresztül!!!
Én pl. többféle adót is fizetek, és TB-járulékot is, amiből az egészségügy gyógyítja a betegeket, a beteg gyerekeket is!...
Az adóinkból vannak létrehozva a hajléktalanszállók, abból fizetik az ott dolgozókat, és a rászorulók segélyeit is ebből fizetik!
Az adóinkból kapnak étkezési támogatást azok a szülők (vagyis a gyerekek!), ahol sok a gyerek és kevés a pénz...
De sajnos az adóinkból már nem futja a kutyamenhelyekre, az "állam" úgy gondolja, hogy ezeket tartsák fenn a magánemberek vagy az alapítványok.
Na, ezért nyúlunk a zsebünkbe és az adózás után megmaradt kevéske pénzünkből adunk az éhező szerencsétlen kutyáknak is...
Mert a beteg gyerekeket megfelelően ellátják a kórházakban, velük törődnek az orvosok és a szükséges gyógyszert komoly állami (TB) támogatással megvehetik a szüleik.
Mert az éhező gyerekek szülei különféle támogatásokat és segélyeket kapnak az államtól illetve a hely Önkormányzatoktól, Vöröskereszttől, Máltai Szeretetszolgálattól. (Mondjuk ha apuci eljátékgépezi ezt a pénzt a helyi kocsmában, azt már hadd ne mi oldjuk meg!)
Szóval, ezt gondold végig, mielőtt felháborodsz!
Én macskákban vagyok érdekelt. Nem szeretem az embereket. Csak bizonyos embereket szeretek, az állatokból viszont mindet.
Hogy miért nekik adok inkább? Azért, mert ha egy embert elüt egy autó, azonnal ott van valaki, aki mentőt hív. Ha egy állatot? Akkor még egy-két ember át is hajt rajta.
Az állatok egyáltalán nem tehetnek arról, amilyen helyzetbe kerülnek, és nem is tudnak magukon segíteni sem.
talán mert az ember legtöbb szempontból rosszabb mint az állatok?
felsőbbrendűbbek vagyunk ugyan, de az állat is érző lény, mégse úgy bánnak velük az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!