Hogyha nagymamám félig német, és én is beszélek németül, állampolgárságot?
Figyelt kérdés
Mindig is tudtam, hogy nagymamám félig német, de az utóbbi időben felmerült bennem a kérdés, hogy ha én is tudok németül és kérvényezek állampolgárságot akkor kaphatok- e? Vagy amit reálisabbnak tartok: könnyebben kaphatok- e német állampolgárságot. (Nagymamámnak sajnos német mivoltáról nincs papírja, mert ő már Magyarországon született.) Légyszi értelmes válaszokat adjatok, előre is köszönöm.2014. okt. 10. 19:19
1/5 A kérdező kommentje:
Bocs figyelmetlen voltam :D szóval úgyszól a felső kérdés, hogy ha nagymamám félig német és én is beszélek németül akkor kaphatok német állampolgárságot?
2014. okt. 10. 19:21
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez így önmagában nem elég.
3/5 anonim válasza:
A nagymamád ezek szerint már magyar állampolgárnak számított, nem németnek. Egyébként szülőnek kell német állampolgárnak lenni, hogy állampolgárságot kaphass. Így ugyanaz vonatkozik rád, mint arra akinek nincsenek német felmenői.
4/5 anonim válasza:
NEM, egy ideig volt ilyen szabály, de kb 20 éve megszüntették.
Akkoriban családegyesítés illetve nemzetiség miatti kitelepülés címén lehetett kérni a német állampolgárságot, amennyiben legalább egy nagyszülö német származású volt. Ennek volt valami határideje a világháborútól számítva, de idöközben ez letelt.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. okt. 12. 13:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!