Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Adomány gyűjtés Haiti-nek,...

Adomány gyűjtés Haiti-nek, szerintetek?

Figyelt kérdés

Egész Magyarország megmozudlt, több mint 42 millio ft gyűlt össze a telefonos adománygyűjstésből, még a mi iskolánk is szervez adomány gyűjtő koncertet. Én nevetségesnek tartom ezt az egészet!! Hirtelen milyen falkapott lett ez az adományozás, segítsunk a Haitin lévő szerencsétleneket, de a Budapest rászorulokon ki segít??? Borzasztó ami Prote-au-Prince-ba van, nagyon sajnálom őket, de mért van az hogy az emberek az egzotiskus szigeten lévőknek szívesen adományoznak, de itt halál nyugodtan éldegélnak koldusok,árvaházak,beteg gyerekek, rászoruló családok mellett??? Az nagyon szép hogy segíteni akarnak, de talán először mindenki a saját utcájában tegyen rendet aztán nyulkáljon másik kontinesnre. Tényleg nem értem az embereket mért csak az ilyen "divatos", felkapott dolgokra figyelnek fel? Ráadásul kitudja hogy az a pénz tényleg oda kerül-e? Elnézve az Unicef márványbevonasú kastélyát én kételkedem. Ha én segíteni akarok, megyek és az aluljáróban lévő gyerekek szájába adom a pénzem, vagy viszek egy zsák tápot az egyik kutyamenhelyre, nem pedig X helyre átutalom/felhívom/bedobom és majd Y alapítvány elviszi kitudja hova/kinek. Mire jó ez a felszínes divat jótékonykodás látatlanba? Komolyan azt hiszik hogy így tettek valamit az emberíségért és így jobb a lelkiismeretük? Magyaroszágban is rengeteg rászorúló van ők nem elég "szerencsétlenek" hogy rajtuk segítsenek?

Én vagyok a hülye vagy más is látja így a dolgokat?

2010. jan. 22. 19:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
senki nem akadályozza meg a Kérdezőt, hogy a települése szegényeinek is szervezzen egy gyűjtőakciót!
2010. jan. 22. 21:46
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

te nem vagy 100-as..."divatos,felkapott"???te tudsz valamit is Haitirol?azt pl. tudtad,h 380 EZER arva volt meg a foldrenges elott is?Hogy percek alatt kozel 100ezer ember pusztult el?Hogy az atlagfizetes 1dollar naponta?Hogy kozel 3 millio ember lett hontalan?

Szerintem pedig nemes dolog,hogy az egesz vilag osszefogott az erdekukben.

De te csak a koborkutyakat patyolgasd,ha ez megnyugtatja a te lelkiismeretedet.

2010. jan. 23. 06:13
 13/19 A kérdező kommentje:

És azt tudod hány árva és hontalan van Magyarországon???

És érdekes hogy CSAK a földrengések után akkar mindenki segíteni a Haitini embereknek, ahogy te is írod: "380 EZER arva volt meg a foldrenges elott is, az atlagfizetes 1dollar naponta" na igen eddig ez nem érdekelt ennyi ember! Olvasd el az első 6 választ, sok okasat mondanak pl. az állam küldi az adományokat többekközt gyógyszereket, de itt meg folyamatosan emelik az árakat, és a 80 éves bácsikának csökkentik a nyugdíját de ő nem kap gyógyszert ingyen. Igen kell segíteni Haitin, segítsenek a gazdag országok mint USA, Svájc vagy Japán. Magyarország gazdasági helyzete minuszban van, ha bárki panaszkodik az emelések miatt és segítséget kér annyit kapunk válasznak hogy bocsika de az államnak sincs pénze. Na oké de akkor a nincsből hogy jutt Haitinek??? és a haiti-n élő árva mért érdemel többet mint a magyar árva? Szerintem egy gyerek az gyerek, nem tehet róla hogy ő oda a másik meg idde született, ugyanúgy tudod éhezni,fázni és hiányolni.

2010. jan. 23. 11:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Most mondta a TV hogy importálnák a néger gyerekeket is.
2010. jan. 23. 20:46
 15/19 anonim ***** válasza:
62%

Még annyit hozzátennék ,hogy a haitiaknál nagyobb koponyák nyincsenek a világon! Valamikor az Antillák gyöngyszeme voltak, mára meg kiírtották az erdőket. Nincs fájuk amivel tüzeljenek, ahol megtermeljék az élelmiszert,mert már az eső az is elmost.

Csak azért fogalmaztam ilyen finoman mert mégjobban lepontoznátok.

Sajnálom,hogy ez történt velük,de NEM, NEM és NEM ,amikor ilyen szegények vagyunk mi is.

Észrevettem,hogy ,ha baj van valahol, a hülye magyar az első ,aki ott van. De ha velünk is hasonló történne, a már megsegített országok IS b*sznának ránk. Segítünk,miközben belül meg rohad az ország!

2010. jan. 25. 18:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Nemsokára a magyar zsidók is megszervezik a saját földrengésket, aztán az egész világ ezt a szegény kis eldugott országot fogja támogatni a pénzével.
2010. jan. 25. 18:57
 17/19 anonim válasza:
47%
Én is egyetértek veled. Egyébként meg pont nemrégiben olvastam egy újságban egy Afrikában segédkező magyar nővel készített riportot, miszerint az ottani alapítványok kb. minden beérkező 100 dollárból átlagban 25-öt, de gyakran mindössze 3-at juttatnak el az igazi rászorulókhoz:( Nem mondom, h minden alapítvány ilyen, de a nagy részük biztosan.
2010. febr. 2. 22:21
 18/19 anonim ***** válasza:
47%
Végigolvastam a kérdésedhez fűzött rendkívül hosszú kommented. Rengeteg dolog megfordult a fejemben, mire miként reagálnék, de nem teszem, mert összességében egy mondatban is megfogalmazhatom a benyomásom: egyszerűen korlátolt vagy.
2010. febr. 8. 18:56
 19/19 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd bövebben?
2010. febr. 8. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!