Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van még olyan ember aki...

Van még olyan ember aki meghal Magyarországért?

Figyelt kérdés
Szerintetek lenne még a mai időkben olyan enmber aki képes lenne életét adni a hazáért? Az én időmbe természetes volt ez. Bárki bármikor képes lett volna meghalni..Ez most is így van?

2014. okt. 5. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki, aki egy kicsit is hajlamos elragadtatni magát. Szóval bizonyos körülmények között, egy csatában pl. simán.
2014. okt. 5. 17:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen..Remélem hogy ez így van...:D
2014. okt. 5. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

"Az én időmbe természetes volt ez. Bárki bármikor képes lett volna meghalni."

Ez egy NAGY BÜDÖS HAZUGSÁG! Nevetséges! :-DDD

2014. okt. 5. 17:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát a honvédesküben asszem benne van,hogy életünk árán is védeni kell a hazát,tehát aki a NKE Hadtudományi és Honvédtiszti karát elvégzi és utána tisztté avatják,az igen. Én is oda készülök.
2014. okt. 5. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az én időmbe természetes volt ez. ".....:D

Mikor volt a "te időd"? Vagy miféle csodás tér-idő dimenzióban?

2014. okt. 5. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
A hazáért egyébként élni és küzdeni kell. Elhalálozástól nem lesz jobb semmi.
2014. okt. 5. 17:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát én biztosan nem, bocsi.
2014. okt. 5. 17:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem kevesen vannak, akIk Magyarországért meghalnának. Viszont cserébe nagyon sokan halnak meg Magyarországon.

Na de viccen kívül azt gondolom, hogy talán az ember sokkal inkább képes kicsit valahogy személyesebb, közelebbi dolgokért áldozatot hozni, akár ilyen visszavonhatatlan jellegű élet áldozatért. Szép dolog az hogy haza, meg tényleg pátoszos és megindító gondolat, hogy a föld, amelyen apáink vére folyt...

De azt hiszem mégis, hogy a haza azokat az embereket jelenti, akik ugyanezen a földön élnek, és ugyanolyanok, vagy hasonlóak sokmindenben, mint mi, és egy nyelvet beszélnek, és ebből a tömegből a legtöbb embernek vannak olyanok, akik fontosak, akik fontosabbak, és ezekért az emberekért azt hiszem sokan meghalnának. De nem csak a puszta kövekért, falakért, vagy egy zászló miatt és alatt.

2014. okt. 5. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Jav.: ...élet áldozatot
2014. okt. 5. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!