El tudná ezt nekem magyarázni egy nálam okosabb?
Figyelt kérdés
A csonkaországon kivül élek, mégpedig a romániához került részen. Itt vannak magyarok és többségi románok. Ezek között vannak olyan soviniszta emberek(én nem vagyok az), hogy egyszerűen nem tolerálják a másikat. Érdekes módon ezek túlnyomó többsége román nemzetiségű.
Nem értem: ők igazgatják az országot, az ők akaratuk érvényesül, nem ők vannak elnyomva a másik fél által. Nyilván valóan a magyar uralomra már nem emlékezhetnek.
Ilyen körülmények között mi kellene soviniszták legyünk, és mégsem vagyunk azok. Mitől van ez...
2014. szept. 20. 21:56
1/1 anonim válasza:
Szerintem amolyan megtűrt nemzetiségként néznek az erdélyi magyarokra, akik csak úgy ott vannak, láb alatt, de nem lehet velük mit kezdeni. Így megpróbálnak asszimilálni titeket, de ez nehezen, vagy egyáltalán nem sikerül nekik, ezen sikertelenségük, tehetetlenségük miatt viszont frusztráltnak érzik magukat. Tippre valami ilyesmi lehet a jelenség oka, de biztosat nem tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!