Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti hogy elemeznétek a verset,...

Ti hogy elemeznétek a verset, mit jelenthet szerintetek, vagy mit akar sugallni?

Figyelt kérdés

Mit kaptál, csak a jellemem.

Külcsín vagyok, semmi más.

Azt remélted, kell legyen

a lét mögött identitás.

Nem számoltál a többivel,

bár formában nincsen hiány.

Hogy vagyok, még nem tölti fel

kongó egzisztenciám.

Szeretni puszta illemtan.

Ki üres, részed nem lehet.

Semmim sincs, de velem van

az, hogy elengedtelek.

(Závada Péter: Macskakör)

2014. szept. 19. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
egy szerelem történetét a kibontakozástól annak hanyatlásáig. A versek hangulatát a jótékony melankólia jellemzi, amelyben folyton ott a játékosság is
2014. szept. 19. 13:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Kicsit egyszerűbben? :D Ha egy ember ezt küldi a másiknak, mit akarna vele sugallni. (bocsi, nagyon reálos beállítottságú vagyok)
2014. szept. 19. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Ennyire reálos? :D

Hát első jól írta szerintem, de megpróbálom egyszerűsíteni.

Ez a vers a szakításról szól, és az elengedésről. (Ez az egyszerű).

Na és bonyolultabban: azért nem innen indul ki, hanem sokkal távolabbról. Az első versszak egyértelműen leírja, hogy csak szerepet játszott, nem adta önmagát. Második is erről szól, bár itt van egy ilyen mondat: "bár formában nincsen hiány" (értsd: jól néz ki), ami egyértelműen az önbizalom jele. A másik elengedéséről egyértelműen az utolsó két sor szól, de az első két versszak utal rá, hogy igazából sosem szerette a lányt. Inkább egy melankolikus búcsú ez, semmint egy fájdalmas.

Maga a vers kicsit emlékeztet Ady Endre: Elbocsájtó szép üzenet c. versére.

És hogy miért küldte valaki? Hát én ezt nem tudhatom, sok oka lehet neki, kicsit jobban kéne ismerni a körülményeket ehhez.

2014. szept. 19. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!