Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi történne ha az ilyen...

Mi történne ha az ilyen undorodó embereket "sokkolnánk" azzal a dologgal amitől a legjobban irtóznak? Megváltozna a véleményük?

Figyelt kérdés
tehát itt arra gondolok, hogy szerintem minden ember valamitől tart. van aki egyenesen irtózik. olvasok itt olyanokat hogy pl egy kegyetlen videót nem néz végig mert annyira undorodik vagy sírna rajta. mi történne ha az ilyen embereket direkt sokkolnánk ilyenekkel, tegyük fel valaki aki nem néz végig egy véres videót sem, élő egyenesben robbanna szét mellette egy agyvelő ráhullva a vér, húscafatok...vagy valaki aki annyira odafigyel a tisztaságára és higiéniájára egyszercsak belenyomni a szennyvízbe ami tele van ürülékkel..tehát ilyen dolgokra gondolok, hogy extrém módon pont az történne meg velük amitől a legjobban tart, undorodik. utána megváltozna a hozzzáállásuk, máshogy látnák a dolgokat, vagy még csak rádobna erre egy lapáttal?
2010. jan. 19. 21:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
durva lenne
2010. jan. 19. 21:34
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Jól írod, ha sokkolnák őket, akkor sokkot kapnának és trauma érné őket. Én is féltem mindig attól, hogy látok meghalni egy embert, aztán egy tavaszi napon pont a házunk előtt gázoltak halálra egy gyalogost. Sokkot kaptam és még most is borzalmas visszagondolni erre. Nem véletlenül félnek egyesek egyes dolgoktól, mert különbözőek vagyunk, mindenki személyiségtől függően tart valamit borzalmasnak.

20L

2010. jan. 19. 21:35
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Én a pókoktól félek. Volt már példa, hogy itthon a plafonról elém esett az íróasztalra egy termetes példány. Utána nem mertem az asztal közelébe menni. De egyébként pánikrohamot kapok tőlük, és valószínűleg rosszul lennék (elájulnék vagy valami hasonló), ha a közelébe kellene mennem egynek vagy hozzám érne. Szerintem nem szabad ezzel szórakozni, mert így csak rontasz az illető hozzáállásán. Biztosan engem is ki lehetne gyógyítani ebből, de a Te módszereddel biztosan nem. :)
2010. jan. 19. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
sokkterápia...de ezeket fokozatosan kell csinálni,csak akkor tudnak ilyeneken túllépni,mindig kicsit kitolva az ingerküszöböt..mondjuk elöször csak a mutatoujjával kellene belenyulni az emésztőgödörbe:D
2010. jan. 19. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Inkább videóval kellene sokkolni őket.
2010. jan. 20. 00:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az embert ez az inger fokozatosan éri, az deszenzitivizálhatja. Ez a fóbiák terápiájának is az egyik lehetősége. Ha az inger hirtelen és intenzív, az traumát okoz.
2010. jan. 20. 05:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy dolog, amitől nagyon irtózom (vér látványa, de csak ha megvágom magam vagy ha vért vesznek tőlem) és ez nagyon gáz, mert el szoktam ájulni. Legutóbb olyan jól sikerült elájulnom, hogy csomó mindenre ráestem és agyrázkódást kaptam. Ezután mondta a férjem, hogy szerinte jót tenne, ha néznék véres jeleneteket, hogy hozzászokjak. Csak rosszabb lett! Nem bírom és kész! Ez traumát okoz, nem lehet tőle ilyen módon megszabadulni, pedig én alapvetően nem félek a vértől, fogalmam sincs, hogy miért ájulok el egyből.
2010. jan. 20. 13:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Nos én a sötéttől félek, tehát nekem csak le kellene kapcsolni a lámpát, de ez nap mint nap előfordul, tehát nem érne trauma miatta. Persze az egészhez az is hozzátartozik, hogy ha elvinnének valahova, ott bezárnának valami sötét helyre és magamra maradnék, biztosan pánikrohamom lenne. Ez csak tetézné a dolgot, és a zárt helyektől is rettegnék.
2010. szept. 17. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Kitettség. Ez a neve a terápiának,szorongásos kényszerbetegek kezelésére is alkalmas módszer, kényszerbetegség eredője mindig valamitől való fóbia.Fóbia mocsoktol,szartól,fóbia veszélyhelyzet okozástól és még ezer féle van.Ha kiteszik az ilyeneket ennek a körülménynek,akkor két lehetőség történhet.Vagy jobb lesz,vagy nem. Nehéz eldönteni,embere válogatja.De szerintem nem egy jó stratégia. nem minden esetben. É nem hiszek ebben. Vagy abban sem,hogy ha valakinek az arcába lógatnak egy korhadék patkányt,az majd utána nem fog undorodni tőlük. A szorongás sosem mulik el,csak esetleg nyugodtabban,jobban tudja tolerálni az ilyen helyzeteket. Az is előny,de nem megváltás szerintem.
2010. szept. 24. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!