Van egy nagy kosár régi pengőm. Elég sokféle. Szeretném őket eladni, vagy legalább az értékét felbecsültetni. Ebben tudnátok segíteni?
Sima ügy. Keress rá ilyenekre van Bp-en sok üzlet ahol ezekkel foglalkoznak. Már ha Bp-n vagy könnyebb lesz.
numizmatikai üzlet/bolt
érembolt
érme bolt/üzlet
antikvitás (esetleg de nem igazán lesz rá szükség)
Szedegesd össze az egyformákat, hogy át tudják kényelmesebben tekinteni. Én is nemrég adtam el de nem ennyit :) Ne suvickold mert szakértő szem meglátja és kevesebbet ér ha szétdörzsölöd. Hagyd csak ahogy vannak. Annyit nézz át nincs e közte valami nagyon régi pénz ami magában is értékesebb lehet, pl formátlanabb kezdetlegesebb az alakja. Ha van azt tedd külön. Esetleg menj be legalább két üzletbe is és kérdezd meg megvenné e és mennyiért? Sokat nem ér darabja de így kosárra már jópofa ;)
"Én így szakértelem nélkül elmondom neked, hogy semmit nem érnek."
A nagyon gyakoriak talán lehet hogy 100.- okat érnek, de egy halomra valóból kijön már valami. Pár példa:
1930. 5 Pengő Ag "Horthy Miklós - 2 200 Ft
1938. 5 Pengő Ag "Szent István" - 4 800 Ft
1939. 5 Pengő Ag "Horthy Miklós" - 3 200 Ft
1849. július 1. / Két pengő forint "Kincstári utalvány" - 4 200 Ft
Kérdező ne dőlj be neki :D
ésguglimég:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!