Milyen az az oláh cigány? Hogyan lehet felismerni őket?
Nekem a sogornőm olahcigàny. Ő már olyan családból származik , akiknek sikerült "kitörni", nem is beszèlnek cigàny származásukról, de olyan nyìlt titok a faluban, mindenki tudja. Viszont más cigàny csalàdokkal nem tartják a kapcsolatot. Sogornőm anyja mèg viszonylag koràn szült, 16 èvesen, de sogornőm màr egyetemre is ment.
Ők magukat mennyire tartják annak, azt nem tudom, de nèhány szokàst megfigyeltem az èvek alatt: központi tèma a gyerek, sogornőm is már 15 èvesen szülni akart, csoda, hogy egyetemre ment .. nagyon , de nagyon tudnak mulatni, kb minden lagziról utolsókènt mennek haza. Babonásak. A nők szinte mindig szoknyát vagy egyberuhàt hordanak, nadrágot soha . Fèrfi hűtlensège felett szemet hunynak a nők, a lènyeg, hogy a fèrfi gonoskodjon a csalàdról, anyagiakat teremtse meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!