Kitől származik ez az idézet, és honnan van? (Stendhal: Vörös és fekete, Young, bővebben lent)
Figyelt kérdés
"Társtalan vagyok, senki nem törődik velem. Úgy látom, hogy akik boldogulnak, mind szemtelenek és könyörtelenek; én nem vagyok ilyen. Gyűlölnek, mert jó vagyok. Nemsokára meghalok; megöl az éhség vagy a kétségbeesés, hogy az emberek ilyen könyörtelenek."
Ugye mindegyik fejezet előtt van egy idézet, ezt valamilyen Young írta, rágugliztam, de fogalmam sincs, ki lehet.
2014. szept. 5. 19:15
1/2 anonim válasza:
Asszem Carl Gustav Young-nak hívták.
2/2 anonim válasza:
Carl Gustav Youngtól biztosan nem, mert a könyv 1830-as, a pszichiáter meg 1875-ben született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!