Miért van az, hogy minden közép-európai "mindig mindent jobban tudd"? (Már sok mindet megértettem, hogy miért, de ez még nem. )
Ezt én nem gondolom. Az viszont elképzelhető, hogy az ember a környezetében (amiben él) lévő történéseket jobban tudja, részben mert átéli, részben mert jobban érdekli.
Az gondolom, egy kelet-ázsiai is ugyanezt gondolja a saját környezetéről.
Miben nyilvánul meg ez a jelenség?
Egyébként meg a tudálékosság szerintem általános jelenség, nem korlátozódik Közép-Európára.
"mert a magyarok találtak fel mindent, mindig mindenhol mindent a magyarok oldottak meg mindent"
Ezt hiszeik az az amerikaiak, az angolok és még sok más nemzet fiai is, ja és ezt is mondják.
Az német típusú iskolarendszerrel függ össze. Az közép-európai végzős diákok/felnőttek egyszerűen sokkal többet tudnak, mint hasonszőrű balkáni, észak-európai vagy észak-amerikai társaik. Csak a távol-keletiekkel hasonlíthatók össze, a többiek szóba sem jönnek.
Tehát nem tudálékosságról van szó, hanem egyszerűen többet tudnak.
Klasszikus példa: diplomáciai fogadásokon az észak-amerikaiak vonakodnak a kelet-európaiak mellé ülni, mert azok lehengerlik a társaságot hatalmas lexikális tudásukkal és ők soha nem jutnak szóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!