Csak szerintem csúnya, "undorító" kifejezés, amikor azt mondják, hogy: " Párja a zokninak van"?
Engem nem zavar a páromozás, egy kivétellel. Itt a gyakorin a család témakörben sokszor van olyan kérdés, amiben valamilyen konfliktusról esik szó. Marha idegesítő, hogy nem tudod, hogy a kérdező nő-e vagy férfi, mert állandóan csak azt írja mindenhol, hogy "a párom". (nem férjem, feleségem, menyasszonyom, vőlegényem, barátnőm, stb.)
Ettől függetlenül a nyelvünk él, fejlődik, színesedik, és ha kifejezések megtartják magukat a közéletben, akkor hiába bosszankodik bárki. Ez egy folyamat.
Én örülök, hogy van 22 éve párom, aki jóban-rosszban a párom és nem csak barátom. Uram is, mivel én az ő asszonya vagyok. Elfogadom a döntéseit, de ez nem azt jelenti, hogy nincs beleszólásom és nem hallgat meg, de nem fogok vérre menően ragaszkodni a véleményemhez, mert nekem fontosabb a párom, mint a saját fejemből kipattanó ötletek.
Én büszkén használom ezt a két szót, így szerintem inkább szánalmas ez a mondás, hogy párja csak a zokninak van. A cipőnek is, és szemünknek is. Meg még sok mindennek, és nekem is.
na és akkor mit jelent hogy valaki a párját ritkítja? :)
biztos borotválja :)
remélem :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!