Normális ha Szlovákiba szeretnék költözni? (Lent. )
Figyelt kérdés
Részben szláv származású vagyok, azt hiszem inkább talán lengyel mint szlovák, de valahogy kialakult bennem egy olyan érzés, hogy tulajdonképpen szlovák vagyok, s ezért valahányszor Szlovákiában járok, "otthonabbul" érzem magam mint Magyarországon. Ez normális?
+ Ezért majd szeretném megtanulni a nyelvet és átköltözni. Vannak esetleg mások is itt, akik hasonlóan éreznek?
Azért azt jó, ha észben tartod, hogy Szlovákiában magyarként nem lesz könnyű dolgod.
2014. aug. 29. 15:37
2/9 anonim válasza:
Hát..Én felvidéki vagyok, és a helyedben nem akarnék ide költözni. Azt ajánlom, hogyha már mindenképp ide akarsz jönni, akkor Ausztriába, vagy Németországba melózz, mert az itteni életszínvonal sem sokkal jobb, mint Magyarországon.
2014. aug. 29. 17:30
3/9 anonim válasza:
Szia! Felvidéki vagyok, és így mondom: ne költözz ide. Ha tökéletesen(!!) meg is tanulod a szlovák nyelvet, akkor is lesz akcentusod, amiből levágják, hogy magyar vagy. Ha mindenképpen költözni akarsz, akkor sok sikert.
2014. aug. 29. 19:49
4/9 anonim válasza:
Látogatóként okés Szlovákia, de ha itt élnél, akkor inkább menekülni szeretnél! Felvidéki vagyok és akármilyen jól beszélek szlovákul, az akcentusom elárul és volt, h mikor magyarul beszéltem az utcán, akkor beszóltak vagy leköptek.
2014. aug. 30. 21:01
5/9 anonim válasza:
Erdekes valaszok, na leirom sajat tapasztalatomat. Magyarellenesseg minimalis, tettlegessegig szinte soha sem fajul. A media fujja fel az egeszet. Amugy is: ha itt engem lemagyaroznak azzal nem sertenek ugy meg, mint amikor Magyarorszagon leszlovakoznak !!!! Ami viszont tenyleg fontos az az, hogy ha szeretnel normalisan megelni itt, akkor a nyelvet minimum felsofokra tanuld meg, mivel ez nem Anglia, itt mosogatni sem vesznek fel nyelvtudas nelkul (max a deli regioban, de az nem sokkal jobb mint Magyarorszag.) Viszont ha tudsz szlovakul, akkor Pozsonyt tudom ajanlani :)
2014. aug. 31. 22:44
6/9 A kérdező kommentje:
Természetesen szeretnék felsőfokon megtanulni szlovákul. :)
És Pozsonyra gondoltam eddig is, gyönyörű hely. :)
2014. aug. 31. 22:48
7/9 anonim válasza:
Mit számít, hogy normális-e? Ha ez a vágyad, ettől leszel boldog, akkor gyere. Ha nem tetszik, még mindig visszamehetsz.
2014. szept. 2. 09:24
8/9 anonim válasza:
Hát szerintem Budapest szebb, mint Pozsony :)
2. Ha nem tudod a nyelvet NE Pozsonyba menj!!! És a déli városok közül NE menj Nyitrára sem! Egyébként errefelé (Újvár, Párkámy, Komárom, Ipolyság) nem igen van jó munkalehetőség, meg életképes bérezés de a nyelvet itt is tudnod kell valamilyen szinten, persze egyből levágják, hogy nem ez az anyanyelved, de problémát nem csinálnak belőle, ha nem fontos :)
2014. szept. 3. 18:20
9/9 anonim válasza:
Nekem elég pozitív tapasztalataim vannak a szlovákokkal.Igaz én felsőfokon beszélem a nyelvet am nem is ez a lényeg h ki mit mond.Teljesen normális érzés;ezt te érzed és ahhoz valóban elég fontos a nyelvtanulás.Írhatsz priviben is ha gondolod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!