Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy felnőtt emberre...

Hogy lehet egy felnőtt emberrel megszerettetni az olvasást?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm és hihetetlenül kibuktam azon, hogy egy ruhacímkét vagy a boltban egy egysoros feliratot nem hajlandó elolvasni, nem hogy egy újságot vagy könyvet. Nem szeret olvasni. Hogy tudnék ezen segíteni? Úgy szeretném neki megmutatni, hogy milyen csodálatos élmény az olvasás.
2014. aug. 28. 07:53
 1/5 anonim ***** válasza:

olvastass vele olyat amit szeret.

Pl autós, sport újságok

2014. aug. 28. 08:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy valamiért nem TUD olvasni?

Mert hogy könyvet nem olvas, azt ehet azzal magyarázni, hoyg nem SZERET, de egy ruhacimkét?!?!?

Sokkal valószínübb, hogy analfabéta, csak szégyelli.

2014. aug. 28. 08:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem analfabéta, diplomája van,együtt szereztük.
2014. aug. 28. 08:27
 4/5 anonim válasza:

Nekem is van ilyen ismerősöm , de manapság már van rá lehetőség, hogy kikerülje az olvasást és más formában jusson adott információhoz : hangoskönyvek és filmek.

Az ő vesztesége, ezzel nincs mit kezdeni. Egy felnőtt emberben már tudatosulnia kell az olvasás fontosságának, de amíg egyéb elfoglaltságok játszanak lényeges szerepet az életében, addig nem fog változtatni ezen ( az én ismerősöm esetében az informatika tölti be az ideje 90%-át, így nyilvánvaló, hogy a maradékot az alapszükségletei teszik ki és számára nincs helye az olvasásnak ).

2014. aug. 28. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Dislex?
2014. aug. 28. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!