Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, hogy egy...

Mit gondoltok arról, hogy egy budapesti ismerősöm szimplán leparasztozta, bunkózta a lakóhelyem (Debrecen) lakóit? (és mint kiderült utólag úgy, hogy még soha nem is járt ott)

Figyelt kérdés

Pedig értelmes értelmes srác egyébként..

Meglepődtem azon, hogy vannak ilyen pestiek, akik nem törődve a kialakult sztereotípiákkal, ennyire képesek önmaguktól eleget tenni nekik...

2010. jan. 16. 00:17
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Menjünk vissza az alapokhoz. Miért lett szitokszó az hogy paraszt? A parasztok igen keményen dolgozó becsületes emberek voltak mindig is. Bunkónak a múlt század eleji pesti kabarékban állították be őket először. Ebben a témában ajánlanám Fekete István Zsellérek c. könyvét. Van benne pár érdekes szó erről a jelenségről.

A kérdésről meg annyit, hogy Debrecen környékén élek, és egyáltalán nem vágyom máshova. A pestiek szerintem is csak irigykednek.

2010. jan. 16. 13:45
 22/23 anonim ***** válasza:

Budapesti vagyok, és ennél nagyobb trágya gányát még éltemben nem láttam, mint Budapest.Maga a város gyönyörű , de az emberek szinte átnéznek rajtad, hagynának akár meghalni az ut közepén.Vannak kedves emberek is, de róluk utólag mindig kiderül, hogy valójában vidékiek.

Amint tehetem menekülök innen, vagy Debrecenbe, vagy Szombathelyre.

Egyébként meg az a paraszt aki mondja.

2010. jan. 16. 19:49
 23/23 anonim ***** válasza:
Budapesti vagyok, és nagyon-nagyon szeretem a várost, és szeretek itt élni, máshol el sem tudnám képzelni az életemet. DE: a vidékiek leparasztozása valóban nem szép dolog, mondhatni bunkóság (igaz, mi is szoktuk ugratni a "falusi" barátainkat, ők meg minket; de velük vagyunk olyan nexusban, hogy értsük egymást, és ne sértődjünk meg). Azt viszont mindenki fogadja el, hogy a Magyar Köztársaság fővárosa Budapest, és ami ezen kívül van, az igenis vidék. Ami nem baj, legfeljebb annak, aki annak érzi. És ezzel nem akartam bántani senkit. Bunkó emberek mindenhol vannak. Ennyi erővel elővehetnénk azt az örökzöld témát, hogy "miért bunkók a magyarok?".
2010. jan. 17. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!