Mit gondoltok arról, hogy egy budapesti ismerősöm szimplán leparasztozta, bunkózta a lakóhelyem (Debrecen) lakóit? (és mint kiderült utólag úgy, hogy még soha nem is járt ott)
Pedig értelmes értelmes srác egyébként..
Meglepődtem azon, hogy vannak ilyen pestiek, akik nem törődve a kialakult sztereotípiákkal, ennyire képesek önmaguktól eleget tenni nekik...
Menjünk vissza az alapokhoz. Miért lett szitokszó az hogy paraszt? A parasztok igen keményen dolgozó becsületes emberek voltak mindig is. Bunkónak a múlt század eleji pesti kabarékban állították be őket először. Ebben a témában ajánlanám Fekete István Zsellérek c. könyvét. Van benne pár érdekes szó erről a jelenségről.
A kérdésről meg annyit, hogy Debrecen környékén élek, és egyáltalán nem vágyom máshova. A pestiek szerintem is csak irigykednek.
Budapesti vagyok, és ennél nagyobb trágya gányát még éltemben nem láttam, mint Budapest.Maga a város gyönyörű , de az emberek szinte átnéznek rajtad, hagynának akár meghalni az ut közepén.Vannak kedves emberek is, de róluk utólag mindig kiderül, hogy valójában vidékiek.
Amint tehetem menekülök innen, vagy Debrecenbe, vagy Szombathelyre.
Egyébként meg az a paraszt aki mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!