Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá ha egy...

Mit szóltok hozzá ha egy fiatal a mai világban szereti és próbálgatja a szárnyait a magyar népzene területén? (csak hobbi szinten)

Figyelt kérdés
19 vagyok... szóval kicsit mindig is kilógtam a többiek közül. eleve nem vagyok társasági ember és sosem jártam discos bulizós helyekre az elmúlt években, belekóstoltam de ez nagyon nem az én világom:) asokkal jobban elmegyek haverral néha csak úgy járkálni vagy esetleg nagy ritkán kocsmába de szó mi szó inkább vagyok egyedül mint egy kis közösségben. zeneileg mindig is mindenevő voltam, és mai napig meghallgatom ami tetszik, stílustól függetlenül mert ugyanúgy tetszhet egy rockszám mint egy rap, mint agy kicsit zúzósabb, az egész annyira kedvfüggő valahogy:) sosoem soroltam be magam egy stílusba, és ezért nem is baj ha különcke vagyok kicsit a mai napig, viszont itt jön képbe a kérdés tényleges mondandója. valahogy már nem is tudom mióta nagyon szeretem (többek között) a magyar népzenét. míg azért a korosztályom megrökönyödik ha ilyet hall és örömmel hallgatom és valahogy összekötöm gondolatban hogy ez az örökségünk, ezt illene meghallani, megszeretni mindenkinek, vagy legalábbis nem lenézni olyan szinten mint ma megy. nem mindenféle újradolgozások, modernizálva (persze akozött is vannak szépek) de az eredeti a hagyományos zenélés és dallamok valahogy nagyon megfogtak. vettem 2 éve egy citerát, és elkezdtem magamtól tanulgatni népdalokat, megtanulni citerázni, ápolni valamilyen szinten a múltat. tudom, nagyon jól tudom hogy a világ fejlődik...azt is hogy mindenki csak csinálja azt amit szeret. igazából azt nem értem miért ragadhattam le ennél hogy nekem ez tetszik:) nem volt zenész a családban, visszamenőleg sem, én vagyok kicsit így "leragadva" talán. és az a baj hogy sokak még a néhány évvel fiatalabbak közül is gáznak tartják ezt a hozzáálást...
2010. jan. 15. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
A hosszú részt nem olvastam el, csak a vastagbetűs kérdést, arra az a válaszom, hogy tegye csak egész nyugodtan, örülök, hogy vannak akik még őrzik a régi hagyományokat.
2010. jan. 15. 18:36
 2/10 anonim ***** válasza:
sztem tök jó:) szeretem a népzenét
2010. jan. 15. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
mi járunk néptáncra,népzenére táncolunk nem ciki és nagyon szép lányok vannak bónuszba :) 10 éves korom óta járok és nem ciki sőt....
2010. jan. 15. 18:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha ott akarsz elhelyezkedni, akkor konkrétan éhen fogsz halni.
2010. jan. 15. 19:01
 5/10 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy ott szeretnék elhelyezkedni tudom mennyire reménytelen de hobbiszinten űzöm mint írtam:)
2010. jan. 15. 19:30
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2010. jan. 15. 19:30
 7/10 anonim válasza:
Végre! Mégis vannak normális fiatalok! Mindíg mondtam én!
2010. jan. 15. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Nagyon dicséretes! Én abszolút támogatnálak benne. Én is szeretem e népzenéket, népdalokat. A hagyományőrzés nem "gáz", hanem nemes dolog. (egyébként én is 19 vagyok)
2010. jan. 15. 19:43
 9/10 anonim válasza:
hát:) sztem egyáltalán nem fura, én is ebben a "világban" élek, gyere el egy táncházakba és akkor még bulizni is tudsz :) www.folkradio.hu (itt lehet kinézni a folknaptárnál)
2010. márc. 10. 22:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is magamtól kezdtem citerázni nemrég... egy ideje csak a népzenét bírom elviselni és most a néptánccal szemezgetek... :) És tényleg borzasztóan kinéznek érte. Ez van. Na de fogjunk össze!!
2012. aug. 3. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!