Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szóról: truváj?

Figyelt kérdés

Engem borzasztóan irritál, hogy lassan nem tudok úgy elolvasni egy kritikát vagy egyéb cikket kultúra témában, hogy ne ütköznék bele ebbe a számomra kifejezetten rossz csengésű szóba, amelynek használatát a verbális majomkodáson kívül szerintem semmi nem indokolja.

Ti mit gondoltok erről?

2014. aug. 20. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Még nem figyeltem fel rá eddig. Úgy értem, nem emlékszem, hogy láttam volna. Persze nem olvasok sok kritikát meg cikket. Most megnéztem a jelentését a Google-ben. Ha véletlen belefutok, majd tudni fogom. Egyébként a bikicsunáj jut róla eszembe. A szó végi egyezés miatt is, meg azért is mert mindkettő hangzás utáni kiejtés akarna lenni.
2014. aug. 20. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt eddig kizárólag a kedvenc tanáromtól hallottam. Egyébként is fura szavakat használt, amelyek sosem voltak a hétköznapi beszédem részei, szóval valahányszor meg kellett vele vitatnom valamit, olyan volt, mintha idegennyelvet fejtenék :D Én szeretem, de csak mert most is az ő hangján olvasom magamban. Ha valami hipster banda menőzött volna ezzel a szóval, akkor valószínűleg meg sem marad annyira bennem, vagy csak nem lett volna szimpatikus. De a tanárhoz passzolt, természetesen használta, mint ahogy mondjuk a szüleim azt, hogy "klassz" vagy "klafa" :)
2014. aug. 20. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Életemben nem hallottam még. Elsőre azt hittem, valami szláv jövevényszó.
2014. aug. 20. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Sosem hallottam még, most néztem utána, mit jelent.
2014. aug. 20. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Soha életemben nem hallottam még. o_o Őszintén megmondva nem tetszik, elég furcsa a hangzása.
2014. aug. 22. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!