Ti mit szerettek Romániában? És mit nem?
Erdélyt, meg a gyönyörű természeti helyeket.
Viszont a román embereket, meg a lepukkant városokat nem.
Nem azért mert románok, hanem mert egyszerűen nem jön be a modoruk/viselkedésük. Valamint ez az óriási magyargyűlölet se.
Amúgy vannak aranyos-kedves románok, csak sajnos kevesen vannak.
Én Erdélyben lakom, úgyhogy van amiről beszéljek. :)
Szeretem a védelmező hegyeket, azokat a falvakat, ahol csak székelyek laknak, szeretem, hogy közvetlenek az emberek (mármint a Magy.országon megismert emberekhez képest :/ )
Nem szeretem, hogy rengeteg olyan nagyváros van, ahol a magyar emberek nem szólalnak meg az anyanyelvükön (pl. hivatalokban, kajáldákban, stb.)
Én szerencsére Erdély azon részén lakom, ahol többségben élnek magyarok, úgyhogy nem panaszkodom. :)
Romániában Erdély szeretem, a többit pedig rühöllöm. De Erdély így még mindig nem a legszebb. Úgy volna a legszebb ha Magyarországhoz sorolhatnám, de ez nem olyan egyszerű, mint e kétszerkettö. Ott kellene legyen minden ember, akinek az anyanyelve magyar az autonómia tüntetéseken , és követelni az autonómiát vagy az egyesülést.
Erdélyben él kb. 8 millió ember, ebből jó 1 millió ember magyar.
Kolozsváron 1918 - ban 15 százaléka volt az embereknek román, ma már a fordított érték a helyes, helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!