Jazz zenét szeretők kérlek ajánljatok nagyon színvonalas vagy már keménynek ható zongoristákat, szaxofonosokat, trombitásokat? Vagy mindezt együtt lehetne?
Magyarba:
Márkus Tibor, Binder Károly, Garay Attila, Csík Gusztáv, Balogh "csibe" Jenő, (Garay, és Balogh Jenő már sajnos nem él) stb. Zongora
Borbély Mihály, Zana Zoltán, Kolman Gábór stb. Szaxi
Nemzetközi
Michell Petrucciani, Art Tatum, Errol Garner, Oscar Peterson, Chik Korea, Joe Zavinul, stb. Zongora
Arturo Sandoval, Winton Marsalis, Dizzi Gillespie, stb. Trombita
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen. Nagyon igényes művészek. Bár amikor megláttam Zana Zoltán nevét megdöbbentem, de örömömre szolgált, hogy nem arról van szó. Szerencsére itt egy igazi művészről van szó. Köszi szépen még egyszer.
Nagyon szívessen, ha érdekel még hasonló stylus valakihez, írd meg és megpróbálok segíteni, rengeteg kiváló zenész van, hazai és külföldi egyaránt.
Igen kicsit írónikus, hogy ma magyarországon tíz emberből talán kettő, háromnak is először a kevésbé "művészi" Zana Zoli ugrik be, pedig aztán van némi különbség tudás, és "tudatlanság" között:)
Sajnos mégis ők adják el állítólag a legtöbb lemezt kicsin hazánkban. Állítólag amit ő ír a szövegekben az költészet. Engedtessék meg nekem, hogy ne osszam ezt az álláspontot.
Számomra nagyon fontos a szöveggel való interakció és szívesen bíbelődök el a szövegekkel akár jazz, blues, classic rock, country vagy folklór dalról legyen szó. A társadalomkritikus dalok is sokat jelentenek számomra, de ha már jazz-ről beszélünk tegnap Pege Aladárt hallgattam.
Hát igen Pege Ali nagyon kiváló művész volt, halálával sokat vesztett a szakma.
Azt talán kevesen tudják róla, hogy közel olyan jól dobolt, mint ahogy bőgőzött.
Ha már így előjött Pege Aladáról a szó, hallgasd meg Ungár István játékát, a valamikori rádio első kisz zenekara, Kiss József dob, Pege Aladár bögő, és az Ungár testvérek....
A ma élő magyar bőgösök közül Horváth "plutó" József, játékára hívnám fel a figyelmed:)
Az hogy ki adja el a legtöbb lemezt, az egy dolog, az viszont hogy a lemeznek menyire "értékes" anyag van az egy más tészta, nem szabad összekeverni.
Sajnos ma magyarországon a kultúrát nem igazán kultiválják, de ennek is megvan a társadalmi oka:)
Persze már Ady is megmondta hogy: Párizs az én Bakonyom, és nem véletlenűl mondta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!