Mikor szeretnél nyugdijba menni és milyen elképzeléseid vannak ezzel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
A FIDESZ legújabb terve sokkoló. Egyéb rémképek mellett /70 éves nyugdíj korhatár!/ még a nyugdíjak értékét is csökkentené 10-20 százalékkal.2010. jan. 9. 11:55
1/4 anonim válasza:
Én úgy hallottam, hogy a Fidesz ezen kívül még királyságot is akar, meg vissza fogja állítani a vármegyerendszert főispánokkal, akiket meg fogja illetni az első éjszaka joga. Ja, és 1,5 mrd kínai munkavállalónak magyar állampolgárságot ad.
2/4 anonim válasza:
Valóban, ez a svéd modell lenne, ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy önfenntartó a rendszer, és nem az adófizetők pénzéből tartják fenn, hanem a befizetésekből. A Figyelőben olvashatsz erről, egyben a volt és leendő Fideszes pénzügyminiszterrel interjút, ott leírják, hogy mi is ez.
Amúgy meg én szeretnék minél tovább dolgozni, mert elunnám, feleslegsenek érezném magamat, ha nem csinálnék semmit. Dolgozok, amíg tudok.
3/4 anonim válasza:
Tanultam a demográfiáról, nem akarlak elkeseríteni, de ha nem múltál még el 30-35 éves, akkor jó eséllyel egyáltalán nem lesz nyugdíjad, ha csak nem teszel rá félre valami magánpénztárba az életed során. De állami nyugdíjellátás az nem lesz 40-50 év múlva, ez a jelenlegi népesedési adatokból világosan látszik.
4/4 anonim válasza:
Én 50-55 év körül szándékozom nyugdíjba menni, saját megtakarítások alapján (nem számítok rá, hogy akkor még lesz állami nyugdíj, szóval az nem érdekel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!