Ezt a versrészletet nem-e ismeri valaki közületek (lent megtaláljátok)? Már sok kötetben kerestem, de még az íróját sem tudom. Nem holmi idézetes noname oldalról szedtem. Egy kedves idős néni kért meg, hogy járjak utána.
"Te jönni fogsz ,
Én két karom kitárom,
Válladra hajlok hangtalanul én
S szívünk álmodozva összedobban
Pillánk lehajlik mindkét szemén.
Csókot nem adsz,mert oly hófehér szerelem,
Hogy vágyad tőle hófehérré fagy.
Nem is az számít,
A lelkem vágyik csókra,
Tudnod kell,hisz lelkem párja vagy. "
Ezt a pár sort mondta neki a férje, mielőtt meghalt és sokat jelentene neki, ha ismét elolvashatná eredeti formájában.
Megeshet,hogy nem szóról szóra így hangzik a vers eredeti formájában.
Nem lehet hogy saját szerzeményről van szó? :)
Amúgy gyönyörű :')
Ez tudom, hogy lehet butaságnak hangzik, és a néni is azt mondta, hogy nem ő írta, de nem lehet esetleg, hogy a bácsi ezt a versét kifejezetten ezekre a pillanatokra tartogatta, megtanulta, és ezért nem találja sehol a néni?
É is próbáltam utána nézni, apukámat is megkérdeztem, mert rengeteg verset ismer, és tud kívülről, de nem volt neki ismerős. :(
Azt mondta a néni,hogy ő megkérdezte jó pár éve a volt irodalom tanárnőjét és neki beugrott ez a vers.Ő ismerte,el is mondta a nénikének,hogy ki lehet a szerzője,de már elfelejtette.
De köszönöm az eddigi válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!