Valakinek nincs kedve filozofálgatni?
"A bölcsesség kezdete az Úr félelme."
Példabeszédek, 1,7. és Zsoltárok, 111,10. (Káldi-Neovulgáta)
Tehát,ha bölcs akarsz lenni, ismerd meg a Teremtöt. Okoskodni nem érdemes, mert mi öneröböl nem tudhatjuk a valóságot.
Aki hajnali fél háromkor filozofálgatni akar, az vagy nem tud aludni a gondolataitól, vagy nem tud aludni a "gondolataitól" :-D
A kettő között a gondolatok forrása és éltetője más.
No majd még rád írok...kíváncsi vagyok :D
A Példabeszédek könyve bölcsessége azonban több, mint puszta szakértelem, megértés, vagy gyakorlati életbölcsesség, mert a bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, a bölcsesség és a kegyesség egymást fedő fogalmak, ezért csak Isten adhatja a bölcsességet (1,7; 4,11; 9,10; 15,21; Jób 28,28; Zsolt 90,12; Zsolt 111,10). Ezért van az, hogy ahol a pogányoknál találnak bölcsességet, azt Isten ajándékának tekintik és felhasználják. A bölcsesség Isten tulajdonsága, ezzel teremtett (3,19) és ezzel irányítja a világot (Jób 38,37). Ez az isteni bölcsesség annyira felülmúlja az emberi bölcsességet, hogy valójában azt mondhatjuk, hogy egyedül csak Isten a bölcs, sőt sokszor annyira ellentétes az emberi bölcsességgel (21,30), hogy csak az az igazi bölcsesség, amit tőle kapunk, és amely szüntelenül rá figyel.
Feltetted már vala magadnak azt a kérdést, kutatva, hogy:
"Ki vagyok Én?"
Szerinted mennyiben igaz az, hogy bár nagyon sok szubjektum van, mégis valójában csak Egy Alany létezik, Van?
Ezekről mit gondolsz?
Szia!
Csak nem elment időközben a kedved a filozofálgatástól?
Válaszoltam neked privátban az üzenetedre (jun. 30-án).
Várom a meglátásodat azzal kapcsolatban, mert engem érdekel.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!