Mért gondolják sokan hogy Magyaro. Ha nem is a világ de európa legszebb helye?
Ezt ki gondolja így? Ezt így speciel még nem nagyon hallottam.
Amúgy én ehhez annyit tennék hozzá, hogy a szépség egyrészt szubjektív (nekem pl. a svájci hegyvidék a gyönyörű), másrészt, az ilyen az én országom/nyelvem/nemzetem/nemzetem női a legszebb(ek)/legjobb(ak)/legkülönlegesebb(ek) stb. jellemzően a szűk látókörű, kevés dolgot látott emberek szájából hangzanak el. A magyart általában olyanok tartják a legbonyolultabb nyelvek, akik életükben EGY nyelvet vizsgáltak valamennyire, mondjuk az angolt, és azt is felületesen. Nem pedig olyanok, akik nyelvészek és ismerik a világ 3000 nyelvének nagyrészének jellemzőit.
Ami szerintem különleges Mo.-n és én szeretem: Alföld, Hortobágy, Balaton, Hévízi-tó, Bakony. Az időjárás kellemes, lehet mediterrán és lehet "semmilyen" is.
Amit nem szeretek: Mo. sok szempontból kissé jellegtelen, nincsenek extremitások: nincsenek nagyon magas hegyek, nagyon nagy erdők, nagy tengerpart.
Fiatalok leginkább a bulilehetőségek miatt, idősebbek az imént felsoroltam mellett azért Budapest, és más nagyobb városok épitészetét is nézik.
Személyes tapasztalatom az, hogy amikor ki lett hozva a svájci cserediák a Hortobágyra, akkor annyira szabadnak érezte magát, hogy el sem akart innen menni.. :)
A ketteshez még annyit,hogy a nyelvünk sok külföldi számára nehéz.
Találkoztam már Orosz,Nigériai,Osztrák,Albán,Ukrán emberekkel,akik szerint nehéz,hasonlítgatják a Törökhöz,bár sz.tem semmi hasonló nincs bennük,igaz,itt voltak 150évig,valami csak ragadt ránk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!