Középkorban az udvari zenészek fogyaszthattak-e alkoholt?
Figyelt kérdés
akkoriban nagyon fontos szerepet töltöttek be (a vándor is) de főleg az udvari muzsikusok, főleg ha egy főúr vagy épp a király udvarában zenéltek, a saját személyes tulajdonuknak számítottak mint egy hifi vagy mp3 lejátszó, a zene egyetlen forrásaként szóval alapvető elvárás volt hogy tökéletesen működjenek. viszont ők is csak emberek voltak és vágytak néha kikapcsolódásra. viszont a hangszeres zene olyan dolog hogy baromira koncentrációigényes amit az alkohol erősen és gyorsan ront. aztán a határokat egyszerű emberek révén nem könnyű ám tartani. kérdés: kaphattak ők inni egy-egy zenés est alkalmával vagy abszolut józanon kellett végigmuzsikálniuk?2014. jún. 13. 21:54
1/3 anonim válasza:
Majd kijavítanak, ha tévedek, de tudtommal a középkorban a tehetősebb emberek általában inkább bort ittak víz helyett, ugyanis sok esetben egészségesebb volt a járványok miatt. Illetve szerintem akkoriban nem volt még ismert a részegség fogalma, tehát kétlem hogy emiatt tiltották volna meg a borivást akár a zenészeknek.
2/3 A kérdező kommentje:
ajjaj, téged fognak kijavítani nagyon is ismert volt a részegség fogalma:) de az igaz hogy rengeteg bort ittak, persze többség nem valami ó minőségűt, de arra értettem ha lehetőségük meg is lett volna rá nem volt szabad feláldozni annak jegyében hogy aztán működésképtelenné váljanak tőle
2014. jún. 13. 22:17
3/3 anonim válasza:
Szerintem egy tehetősebb királyi udvarban, ahol megtehették, hogy bort igyanak, ott nem foglalkoztak ezzel. Illetve azt se tartom valószínűnek, hogy a részegséget így kezelték volna, hogy "működésképtelenné" teszi a zenészt, szerintem egyszerűen csak valami mámoros hangulatként foglalkoztak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!